Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

LMP: A kormány állítsa le az állami támogatásokat az akkumulátoripar számára

10perc/MTI
2024. 05. 28.
LMP: A kormány állítsa le az állami támogatásokat az akkumulátoripar számára

Az LMP határozott lépéseket követel, hogy Magyarország állítsa le az akkumulátoripar állami támogatásait, melyek súlyos gazdasági következményekkel járnak.

Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja és Érd LMP-s alpolgármestere keddi online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az akkumulátoripar túlzott támogatása jelentős károkat okozott a magyar gazdaságnak. Az ipar visszaesése, különösen az autógyártás és az akkumulátorgyártás területén tapasztalt 18%-os csökkenés alátámasztja álláspontjukat.

Tetlák Örs szerint az állami forrásokat inkább energiatakarékossági projektekre, megújuló energia fejlesztésére és fenntartható élelmiszer-előállításra kellene fordítani. Jelenleg az akkumulátoripar túlzott támogatása nemcsak gazdasági, hanem környezeti és energiafelhasználási szempontból is káros hatásokkal jár.

Az LMP politikusai hangsúlyozták, hogy az előttünk álló európai parlamenti és önkormányzati választásokon a választók dönteni fognak arról, milyen irányba haladjanak az akkumulátoripar szabályozásában. Az LMP képviselői az akkumulátoripar további támogatásának ellenállást ígértek, hangsúlyozva a fenntartható gazdaságépítés fontosságát.

Főkép forrása:
Tetlák Örs Facebook

További cikkek