Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Fellép a Fehér Ház az AI technológiával készített szexuálisan visszaélő deepfake-ek ellen

10perc.hu
2024. 05. 23.
Fellép a Fehér Ház az AI technológiával készített szexuálisan visszaélő deepfake-ek ellen

Önkéntes együttműködésre szólították fel a cégeket.

Joe Biden kormánya felszólítja a technológiai ipart és a pénzügyi intézményeket, hogy szüntessék meg a mesterséges intelligenciával készült szexuálisan visszaélő képek növekvő piacát - közölte az APNews.

Az új generatív AI eszközök lehetővé teszik, hogy valakinek a hasonmását szexuálisan explicit AI deepfake-é alakítsák, és ezeket a valósághű képeket chatroomokon vagy közösségi médián keresztül terjesszék. Az áldozatok – legyenek azok hírességek vagy gyerekek – kevés lehetőséggel rendelkeznek ezek megállítására.

A Fehér Ház csütörtökön felhívást tesz közzé, amelyben önkéntes együttműködést kér a cégektől a szövetségi jogszabályok hiányában. A hivatalosok remélik, hogy a magánszektor elköteleződik egy sor konkrét intézkedés mellett, amelyek révén csökkenthetik az ilyen beleegyezés nélküli AI képek létrehozását, terjesztését és pénzügyi haszonszerzését, beleértve a gyermekek explicit képeit is.

"Amikor a generatív AI megjelent, mindenki spekulált, hogy hol jelentkeznek először valódi károk. És úgy gondolom, hogy most megvan a válaszunk" – mondta Arati Prabhakar, Biden tudományos főtanácsadója és a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikáért felelős Hivatalának igazgatója.

Az Associated Pressnek elmondta, hogy "jelentős gyorsulás" tapasztalható a beleegyezés nélküli képek terjedésében, amelyeket AI eszközök táplálnak, és amelyek nagyrészt nőket és lányokat céloznak, komolyan megzavarva életüket.

Hirdetés

További cikkek