Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Új hasznos funkciót kap a Google Chrome

10perc.hu
2024. 05. 13.
Új hasznos funkciót kap a Google Chrome

Egy, a Youtube-hoz hasonló funkcióval bővül a Google Chrome.

A Google bevezet egy új funkciót a Google Chrome-ba, amely lehetővé teszi a kiadók számára, hogy videófejezeteket adjanak a weboldalakra beágyazott videókhoz, hasonlóan ahhoz, ahogyan a fejezetek a YouTube-on működnek - közölte a Beeping Computer.

A Chrome állapotoldalán található új bejegyzés szerint az új "Videófejezet" támogatás a Media Session API-hoz tartozó MediaMetadata felület része, amely a címkék, művészek és egyéb információk megjelenítéséhez szükséges metaadatokat tartalmazza. 

A videófejezetek egy videót különböző szakaszokra bontanak, mindegyik saját előnézettel rendelkezik, így a nézők könnyen megtalálhatják és újranézhessék a kívánt részeket. 

A YouTube-on a készítők manuálisan adhatnak hozzá fejezeteket, vagy támaszkodhatnak a platformra, hogy automatikusan létrehozza őket. A Google most a MediaMetadata felületet használja ugyanazon funkció weboldalakra történő bevezetésére, beágyazott videók használatával.

A tartalomkészítők és a webfejlesztők mostantól hozzáadhatják a ChapterInformation attribútumot a meglévő MediaMetadata konfigurációkhoz, amelyek mind az audióra, mind a videóra érvényesek lesznek, mivel a MediaSession mindkettőt támogatja.

A Google tervei szerint ez a funkció a Chrome asztali 126-os verziójában fog megjelenni, lehetővé téve a beágyazott videók számára a fejezetek használatát a könnyebb navigáció érdekében.




Címkék:
#Google

Hirdetés

További cikkek