390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Google-nél fizetős AI tartalom van a láthatáron

10perc.hu
2024. 04. 04.
Google-nél fizetős AI tartalom van a láthatáron

A Google fontolgatja, hogy díjat számít fel a mesterséges intelligencia (AI) által generált prémium tartalmakért.

Ez lenne az első alkalom, hogy a Google díjat számít fel bármely tartalmáért.

A Google, a világ legdominánsabb keresőmotorja, a mesterséges intelligencia fizetési falának bevezetését fontolgatja. A hírek szerint a cég prémium előfizetéses szolgáltatást vezetne be, amely hozzáférést biztosítana az AI-alapú keresési funkciókhoz, beleértve a Gemini nevű új AI asszisztenst is.

Ez a lépés jelentős változást jelentene a Google üzleti modelljében, amely eddig a hirdetésekre támaszkodott. A fizetős AI tartalom bevezetése új bevételi forrást nyithatna meg a cég számára, és segíthetne diverzifikálni bevételeit - írja a BBC.

A Google állítólag azért fontolgatja ezt a lépést, hogy versenyelőnyre tegyen szert az AI-alapú szolgáltatások egyre növekvő piacán. A cégnek kihívásokkal kell szembenéznie az OpenAI és a DeepMind, mint riválisok részéről, akik már kínálnak prémium AI szolgáltatásokat.

A fizetős AI tartalom bevezetése aggodalmakat vethet fel a digitális egyenlőtlenség növekedésével kapcsolatban. Azok a felhasználók, akik nem engedhetik meg maguknak az előfizetést, lemaradhatnak az AI nyújtotta előnyökről.

A Google még nem hozott végleges döntést a fizetős AI tartalom bevezetéséről. A cég továbbra is vizsgálja a lehetőségeket, és mérlegeli a lehetséges előnyöket és hátrányokat.

Címkék:
#Google

További cikkek