390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Javításra kerül a Google Chrome egyik legrégebbi hibája

10perc.hu
2024. 04. 01.
Javításra kerül a Google Chrome egyik legrégebbi hibája

A Google Chrome a legnépszerűbb böngésző a világon, de Windows rendszeren egy bosszantó hibával küzd.

Minden böngészőnek megvannak a maga hibái, de a Chrome windowsos verziójának talán a legbosszantóbb hibája a betűsimítással kapcsolatos. A Windows ClearType technológiája gyönyörűvé és szemkímélővé teszi a szövegeket, de a Chrome nem kompatibilis vele.

Ennek a hibának a következtében a Chrome-ban a betűk nem olyan élesek és kontrasztosak, mint más böngészőkben. Ez különösen észrevehető a kis méretű betűtípusoknál és a nagy felbontású kijelzőkön - írja az Origo.

A jó hír az, hogy a Microsoft Edge fejlesztőinek köszönhetően ez a hiba hamarosan javulni fog. Az Edge egyik mérnöke kifejlesztett egy megoldást, amellyel a Chrome szebb betűket jeleníthet meg a Windows rendszeren. Ez a megoldás már beépült az Edge böngészőbe, és várhatóan a Chrome 124-től kezdődően elérhető lesz a Chrome-ban is. Ez azt jelenti, hogy a Chrome-ot használók hamarosan élvezhetik a szebb és élesebb betűket.

Sajnos a Chrome betűproblémája nem fog teljesen megszűnni. Műszaki okok miatt a Chrome motorja nem tudja teljes mértékben kihasználni a Windows ClearType technológiáját. Azonban a Microsoft Edge fejlesztőinek megoldása jelentősen javítja a betűk megjelenését a Chrome-ban.

Főkép forrása:
wallpaperflare.com
Címkék:
#Google

További cikkek