391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Jelezniük kell a tartalomgyártóknak, ha mesterséges intelligenciát használtak Youtube-on

10perc.hu
2024. 03. 24.
Jelezniük kell a tartalomgyártóknak, ha mesterséges intelligenciát használtak Youtube-on

A YouTube új irányelveket vezet be a mesterséges intelligencia (MI) által generált tartalmak címkézésére.

Az intézkedés célja az álhírek elleni küzdelem és a hitelesség megőrzése a platformon.

A videókészítőknek kötelességük jelezni, ha a feltöltött anyag MI által generált, akár részben is. Ez magában foglalja a módosított vagy manipulált tartalmat is, beleértve a valós személyek képmását, eseményeket és helyszíneket felhasználó videókat. A címke láthatósága a téma érzékenységétől függően változik, például az olyan érzékeny témák esetében, mint az egészségügy, a konfliktusok, a választások és a pénzügyi kérdések, a címke jól láthatóan megjelenik a lejátszón, míg a kevésbé érzékeny tartalmak esetében a videó bővített leírási részében lesz feltüntetve - közölte a liner.hu.

Bizonyos esetekben nem kötelező a címkézés, pl. forgatókönyvírásban vagy koncepcióalkotásban használt MI esetén. Azonban a YouTube figyelmezteti az alkotókat, hogy az irányelvek be nem tartása szankciókat vonhat maga után, beleértve a videók eltávolítását, a fiókok felfüggesztését és a monetizáció elvesztését.

A címke használata segít a nézőknek megkülönböztetni a hiteles és az MI által manipulált tartalmakat. A YouTube további információkat és tippeket is közzétett a címkézéssel kapcsolatban.

 


Főkép forrása:
Freepik

További cikkek