390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A Google AI chatbotja, a Gemini nem beszél a választásokról

10perc.hu
2024. 03. 15.
A Google AI chatbotja, a Gemini nem beszél a választásokról

A Google Geminit, a mesterséges intelligencia chatbotját korlátozták a választásokkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában a dezinformáció terjesztésének megakadályozása érdekében. Ez a cikk a választási manipuláció kockázatait és a technológiai cégek, kormányok és a választók felelősségét vizsgálja a dezinformáció elleni küzdelemben.

A Google nemrégiben bejelentette, hogy a Gemini chatbotja nem fog válaszolni a választásokkal kapcsolatos kérdésekre a 2024-ben esedékes választásokra való felkészülés jegyében. Ez a lépés a dezinformáció terjesztésének megakadályozására irányul, amely komoly fenyegetést jelent a demokráciára - írja a News Sky.

A mesterséges intelligencia egyre erősebbé válik, és vele együtt nő az aggodalom, hogy felhasználhatják a szavazók manipulálására. A 2023-as szlovákiai választások során egy hamisított hangfelvételt terjesztettek a Facebookon, amelynek célja egy jelölt meggyengítése volt. Ez az eset rávilágít a dezinformáció terjesztésének gyorsaságára és pusztító hatására.

A technológiai cégeknek, a kormányoknak és a választóknak is szerepet kell játszaniuk a dezinformáció elleni küzdelemben. A technológiai cégeknek proaktívan kell fellépniük a platformokon terjedő hamis információk ellen. A kormányoknak szigorú jogszabályokat kell kidolgozniuk a dezinformáció terjesztésének megakadályozására. A választóknak pedig kritikusaknak kell lenniük az online talált információkkal szemben, és csak megbízható forrásokból tájékozódniuk.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek