Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Volt Twitter-vezetők perelik Elon Muskot

10perc/APNews
2024. 03. 05.
Volt Twitter-vezetők perelik Elon Muskot

A Twitter volt vezérigazgatója, Parag Agrawal és más felsővezetők perelték be Elon Muskot és az X Corp. vállalatot, mondván, jogtalanul rúgták ki őket, és több mint 128 millió dollár végkielégítést követelnek.

A volt vezetők, Parag Agrawal, Ned Segal, Vijaya Gadde és Sean Edgett a 2023. november 20-án benyújtott keresetben azt állítják, hogy indoklás nélkül bocsátották el őket 2022-ben, azon a napon, amikor Musk befejezte a Twitter felvásárlását. Musk 44 milliárd dollárért, azaz részvényenként 54,20 dollárért vásárolta meg a vállalatot, és 2022 októberében vette át az irányítást. - írta az APNews.

A kereset szerint Musk azért rúgta ki őket, hogy ne kelljen kifizetnie a végkielégítésüket, és "hamis okokat talált ki" a döntése alátámasztására. A per szerint az egyetlen ok, amit Musk az elbocsátásokhoz megadott, a "súlyos gondatlanság és szándékos kötelességszegés" volt, részben azért, mert a Twitter külső ügyvédeknek fizetett díjat a felvásárlás lezárásáért. A vezetők azt állítják, hogy a díjakat azért kellett kifizetniük, hogy eleget tegyenek a céggel szembeni bizalmi kötelezettségeiknek.

Ezen kívül szerintük  Musk "tömegesen" perelte be a Twitter volt rangidős alkalmazottait, akik nem kaptak végkielégítést, miután Musk ezrével bocsátotta el őket. A kereset szerint a férfi irányítása alatt a Twitter "törvényszegővé vált","nem fizeti a számláit", és úgy gondolja, hogy a szabályok nem vonatkoznak rá.

A kereset szerint az X-nek "elképesztő" számú perrel kell szembenéznie a kifizetetlen számlák miatt.

"Összhangban azzal a gavalléros hozzáállással, amelyet a pénzügyi kötelezettségeivel szemben tanúsított, Musk a beszámolók szerint úgy reagált ezekre a növekvő számú perekre, hogy "hadd pereljenek."

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek