391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Fontos hír minden iPhone-osnak! Frissít az Apple, hogy blokkolja a Pegasust

10perc.hu
2023. 09. 09.

Felhasználói beavatkozás, letöltés, klikkelés nélkül települt a kémszoftver – ezt akadályozza a frissítés.

Az Apple új frissítéseket adott ki eszközeire, miután kiderült: az egyik biztonsági rést kihasználva anélkül települhetett a Pegasus-kémszoftver egyes készülékekre, hogy bármilyen felhasználói beavatkozás (például ismeretlen fájl letöltése, kattintás) történt volna – írta a Reuters és a Bleeping Computer.

A Citizen Lab kutatói közölték, hogy olyan kémprogramot találtak, amelyet az NSO izraeli céghez kapcsoltak, és amely kihasználja az Apple eszközök újonnan felfedezett hibáját. A kémszoftvert akkor fedezték fel, amikor a múlt héten megvizsgálták egy washingtoni székhelyű civil társadalmi csoport egyik alkalmazottjának Apple-eszközét.

Bill Marczak, a Citizen Lab vezető kutatója azt mondta, hogy a kémszoftver nagy valószínűséggel az izraeli NSO-tól származik. Szerinte a támadó valószínűleg hibát követett el a telepítés során, így tudták megtalálni a programot.

Az rtl.hu cikke szerint a Pegasus-kémszoftvert Magyarországon is bevetették ellenzéki politikusok, üzletemberek és újságírók ellen. Az Európai Unió a tervek szerint szigorúan korlátozza majd a program használatát.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek