386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Búcsút inthetünk! A Google Drive elhagyja ezeket a Windows verziókat

10perc.hu
2023. 06. 14.
Búcsút inthetünk! A Google Drive elhagyja ezeket a Windows verziókat

A Google frissítette a Google Drive támogatási oldalát, hogy tájékoztassa ügyfeleit a Google Drive támogatásának megszűnéséről több Windows operációs rendszeren és minden 32 bites rendszeren két hónapon belül.

Azok a Windows-felhasználók, akik az Android rendszerét használják, telepíthették a Google Drive asztali klienst Windows alapú eszközeikre, hogy automatikus szinkronizálást és fájlhozzáférést biztosítsanak. Minden Google-fiókhoz ingyenes tárhely jár, amikor a felhasználó regisztrál, és mindenki telepítheti a Google Drive alkalmazásokat az eszközére.

A Google tervei szerint 2023 augusztusában megszűnik a Google Drive asztali alkalmazásának támogatása a Windows 8 és 8.1 rendszereken, a Server 2012 rendszereken és a Windows összes 32 bites verzióján - írja a ghacks.net.

A vállalat hivatalos támogatási oldalán így fogalmaz: "2023 augusztusában megszüntetjük a Google Drive asztali alkalmazás támogatását a Windows 8/8.1, a Server 2012 és a Windows összes 32 bites verziójában. Ahhoz, hogy megelőzzék a szolgáltatás megszakítását, a Windows-felhasználóknak frissíteniük kell a rendszerüket Windows 10 (64 bites) vagy újabb verzióra 2023 augusztusa előtt. Azok, akik továbbra is a 32 bites Windows verziót használják, böngészőn keresztül is hozzáférhetnek a Google Drive-hoz."


Mindenki frissítse a rendszereket a Windows újabb verziójára     Fotó: Freepik


Az érintett platformok felhasználói a Google Drive-hoz továbbra is böngészőn keresztül férhetnek hozzá. A Google nem részletezi, pontosan mit jelent a "támogatás megszűnése". Elképzelhető, hogy a Google Drive továbbra is működik az érintett rendszereken, de már nem kap frissítéseket. Más lehetőség, hogy a Google letiltja a hozzáférést a Google Drive-hoz, így ezek az ügyfelek nem tudnak többé csatlakozni.

A Google azt javasolja, hogy frissítsék a rendszereket a Windows újabb verziójára. A vállalat az asztali felhasználóknak a Windows 10 vagy 11 operációs rendszert ajánlja. A Google felhasználói továbbra is böngészőn keresztül hozzáférhetnek a szolgáltatáshoz, még akkor is, ha nem támogatott platformot használnak.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Google

További cikkek