Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az ukrajnai háborúra kerestek rá a legtöbben idén a magyarok a Google-ben

10perc.hu
2022. 12. 07.
Az ukrajnai háborúra kerestek rá a legtöbben idén a magyarok a Google-ben

A 2022-es év összesített magyar Google listáját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben.

A Google kiadta, hogy keresője szerint milyen kifejezésekre kerestek rá leggyakrabban idén. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának 2022-es eredményeit is meg lehet nézni.

Az emberek között itthon a legtöbb keresés Herceg Erika, Kulcsár Edina és Putyin orosz elnök nevére futott, de sokan kerestek rá G.w.M., Azahriah, Szilágyi Liliána és Liu Shaolin Sándor nevére is.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, előkelő helyet foglalt el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is.

Legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, mellyel kapcsolatban a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók.

A közkedvelt elektronikai eszközök harcát az iPhone termékek nyerték, élen az iPhone 14, iPhone 13 iPhone 14 pro kulcsszavakkal. A receptek közül pedig a fasírt, a franciasaláta és a tócsni elkészítési módjára voltak a legkíváncsiabbak a magyar internetezők.

Magyarország top 10 keresőszavai 2022-ben:
1, Ukrajna
2, Népszámlálás 2022
3, Választás 2022
4, Orosz-ukrán háború
5, EUR to HUF
6, Herceg Erika
7, MVM
8, Kulcsár Edina
9, Putyin
10, Rezsicsökkentés

Főkép forrása:
10perc.hu
Címkék:
#Google

További cikkek