Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Minden rekordot megdöntött az iPhone

10perc.hu
2021. 02. 12.
Minden rekordot megdöntött az iPhone

A 2020-as év végén, az ünnepi szezonban az okostelefonok piacán a legnagyobb növekedést az Apple érte el, az iPhone rekordot döntött az év utolsó három hónapjában.

Az IDC piackutató cég felmérése szerint az év végére, vagyis az ünnepi szezonra helyrebillent a korábban a járvány miatt kicsit megviselt okostelefonos piac, és az év utolsó negyedében már 4,3%-os volt a növekedés. A gyártók összesen mintegy 385 millió telefont szállították le az utolsó három hónapban, és az origo.hu úgy véli, ez nagyon pozitív jövőképet fest le a 2021-es esztendőre.

Az élen az Apple végzett, ugyanis a kaliforniai gyártó 90,1 millió készüléket szállított le, ami leginkább az iPhone 12-es sorozat nagyon pozitív fogadtatásának tudható be, és ezzel megszerezte a piac 23,4%-át. Éves összehasonlításban egyébként ebben a három hónapban 22,2%-kal teljesített jobban az Apple, ami hatalmas rekord, ugyanis ennyi készüléket soha senki nem gyártott még le negyedév alatt.



A régóta piacvezető Samsung visszaesett a második helyre a negyedévben, közel 20 millió telefonnal maradt el az Apple-től, ugyanis "csak" 73,9 millió példányt küldött ki világszerte a viszonteladókhoz. a Xiaomi. A kínai gyártó most már stabilan felért a dobogó harmadik fokára a maga 43,3 millió leszállított készülékével és 11,2%-os piaci részesedésével. A negyedik helyre szintén egy kínai márka, az Európában is egyre népszerűbb OPPO futott be. Nagyon közel járnak egyébként a Xiaomihoz, hiszen 33,8 millió készüléket szállítottak le, és 10,7%-os piaci részesedést tudhatnak magukénak.

Főkép forrása:
Apple

További cikkek