Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Oscar Piastri nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíjat

10perc.hu
2024. 09. 15.
Oscar Piastri nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíjat

Oscar Piastri nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíjat Bakuban, megszerezve második futamgyőzelmét.

A McLaren ausztrál pilótája, Oscar Piastri győzedelmeskedett a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíjon Bakuban. A szurkolók az idei szezon eddigi legizgalmasabb futamát láthatták, amely számos fordulatot és kiemelkedő teljesítményt hozott.

Piastri második futamgyőzelme

A 23 éves Piastri számára ez volt karrierje második futamgyőzelme, miután első diadalát július végén a Hungaroringen aratta. A bakui verseny újabb mérföldkő a fiatal ausztrál számára, aki máris bizonyítja, hogy helye van a legnagyobbak között. Piastri sikere nemcsak a verseny tempójának, hanem a McLaren folyamatos fejlődésének is köszönhető.

Leclerc és Russell dobogós helyezései

A második helyen a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc végzett, aki a pole pozícióból rajtolt. Leclerc remek formában versenyzett, de végül nem tudta megállítani Piastrit. „A legjobbamat nyújtottam, de Oscar ma egyszerűen gyorsabb volt” – nyilatkozta Leclerc a verseny után.

A dobogó harmadik fokára George Russell, a Mercedes brit pilótája állhatott fel. Russell stabil és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, amely ismét bizonyította, hogy a Mercedes még mindig versenyképes a jelenlegi mezőnyben.

Norris és Verstappen küzdelme

A McLaren másik versenyzője, Lando Norris, aki a 15. helyről rajtolt, fantasztikus felzárkózást mutatott, és végül negyedikként ért célba. Norris emellett a leggyorsabb kört is megfutotta, amely további pontokat hozott számára. A világbajnoki címért folyó küzdelemben így három pontot hozott a címvédő Max Verstappenen, aki ötödik lett. Verstappen, a Red Bull háromszoros világbajnoka továbbra is vezeti az egyéni pontversenyt, de Piastri és Norris remek teljesítménye jelzi, hogy a McLaren komoly kihívó lehet a szezon hátralévő részében.

A következő állomás: Szingapúr

A Forma-1 világbajnoki idény jövő hétvégén Szingapúrban folytatódik, ahol újabb izgalmas verseny várható. A pilóták közötti küzdelem egyre szorosabb, és a versenyzők minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsék az összetettben.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Forma 1

További cikkek