Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vettel újra a Forma-1-ben?

10perc.hu
2024. 09. 12.
Vettel újra a Forma-1-ben?

Izgalmas hírek érkeztek a Forma-1 világából: a 2022-ben visszavonult négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel visszatérhet a sportágba az Audi csapatához.

Az Audi csapata 2026-ban csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez, amely a Sauber csapat felvásárlásával került a száguldó ,,cirkuszba" – már most elkezdett tárgyalni a pilótafelállásról - írta az Origo.

A csapat egyik lehetséges versenyzője Nico Hülkenberg, de a másik pilóta személye még kérdéses. A projekt vezetője, Mattia Binotto, aki korábban a Ferrari csapatfőnöke volt, nyitott lenne arra, hogy Sebastian Vettel csatlakozzon az Audihoz. „Vettel? Imádom őt, korábban dolgoztam vele már. Ismerve őt az ember először emberként csodálja a nagyságát, csak utána versenyzőként" – nyilatkozta Binotto.

Emellett Mick Schumacher is szóba került a csapat lehetséges tagjaként. Binotto szerint több versenyzőt is fontolóra vesznek, de nem sietnek a döntéssel: „Mick Schumacher? Ő is rajta van a listánkon, ahogy más versenyzők is. Nem sietünk, szeptember vége előtt meghozzuk a döntést” – idézte az olasz szakembert az f1vilag.hu.

A Forma-1 jelenlegi szezonja is izgalmasan alakul: Max Verstappen 303 ponttal vezeti az egyéni pontversenyt, mögötte Lando Norris 241 ponttal és Charles Leclerc 217 ponttal áll. A konstruktőri versenyben a Red Bull áll az élen 446 ponttal, mindössze 8 ponttal megelőzve a McLaren csapatát.

Vettel visszatérése hatalmas szenzáció lenne, hiszen a 2022-es szezon végén vonult vissza, miután hosszú és sikeres karriert tudhatott maga mögött a Forma-1-ben.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Forma 1

További cikkek