Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Adrian Newey az Aston Martinnál folytatja karrierjét

10perc.hu
2024. 09. 10.
Adrian Newey az Aston Martinnál folytatja karrierjét

Adrian Newey, a Forma-1 egyik legnagyobb mérnöki és tervezői legendája, hivatalosan is csatlakozik az Aston Martin Forma-1-es csapatához.

A brit szakember az új szabályrendszer életbe lépése előtt, 2025 elején hagyja el a Red Bull Racing csapatát, amelynél közel két évtizedig dolgozott - írta a Sport365.

Newey, aki 2006 óta a Red Bull sikerei mögött állt, összesen 13 világbajnoki címet – hat konstruktőri és hét versenyzői címet – szerzett a csapattal. Májusi bejelentése után, miszerint távozik a Red Bulltól, az RB17 hiperautó-projektre koncentrált, amelyet júliusban mutattak be a Goodwoodi Sebességfesztiválon. A brit mérnököt a Ferrarihoz is pletykálták, ám végül az Aston Martint választotta.

A hírek szerint Newey évente körülbelül 30 millió fontos szerződést írt alá az Aston Martinnal, és a csapat részvényese is lett. „Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok az Aston Martin Forma-1-es csapatához” – mondta Newey.

Newey kiemelte Lawrence Stroll szenvedélyét és elkötelezettségét a csapat felé: „Nagyon inspirált és lenyűgözött az a szenvedély és elkötelezettség, amelyet Lawrence mindenben tanúsít, amiben részt vesz.” Hozzátette, hogy Stroll komoly szándékkal fejleszti az Aston Martint, és olyan infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajt, mint az új AMR technológiai campus és szélcsatorna Silverstone-ban. 

„Az olyan nagyszerű partnerekkel együtt, mint a Honda és az Aramco, az infrastruktúra minden kulcsfontosságú darabja megvan ahhoz, hogy az Aston Martin világbajnoki címre esélyes csapattá váljon, és nagyon várom már, hogy segíthessek elérni ezt a célt” – tette hozzá.

Főkép forrása:
F1 Facebook oldala
Címkék:
#Forma 1

További cikkek