Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sikeres műtéten esett át Szilágyi Áron, optimistán tekint a jövőbe

10perc.hu
2024. 09. 04.
Sikeres műtéten esett át Szilágyi Áron, optimistán tekint a jövőbe

Szilágyi Áron sikeresen műtétet hajtott végre Achilles-ín gyulladása miatt, és optimistán tekint a jövőbeli vívókarrierjére és rehabilitációjára.

Szilágyi Áron, a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, sikeres műtéti beavatkozáson esett át bal lábán, miután évek óta tartó Achilles-ín gyulladása a legrosszabb pillanatban, a párizsi nyári játékok során súlyosbodott. Az operációra kedden került sor a Budai Egészségközpontban.

A 34 éves sportoló a július 31-i csapatverseny során sérült meg látványosan, de akkor még sikeresen folytatta a versenyt, annak ellenére, hogy csak nehezen tudott járni. A verseny után azt nyilatkozta, hogy nincs komoly baja, azonban mostani Facebook-bejegyzésében visszautalva úgy fogalmazott: "bárcsak igaz lett volna", bár hozzátette, hogy "talán pár hónap múlva már az lehet".

Szilágyi elárulta, hogy hosszú évek óta küzdött a krónikus gyulladással, amely végül az olimpián okozott számára komoly fájdalmat. Mint mondta:

"Szerencsére a felfokozott lelkiállapot, az adrenalin és a fókuszáltság nem engedte, hogy a fájdalom hátráltasson a páston, de egyértelművé tette, hogy erre a problémára hosszú távon megoldást kell találni."

Ennek érdekében döntött úgy, hogy specialisták bevonásával a műtéti beavatkozás lesz a legjobb megoldás.

A Vasas sportolója és vívószakosztályának elnöke a jövőre is tekintett, és elmondta, hogy a rehabilitációt két okból is különösen motiváltan kezdi meg. Egyrészt szeretne minél előbb teljesen felépülni, hogy kisfiával szabadon játszhasson, másrészt pedig úgy érzi, hogy vívóként még vannak feladatai az elkövetkező években.

"A megfelelő állapot visszanyerése biztosan az egyik legnagyobb kihívás lesz a pályafutásomban, de érzek erőt ennek a harcnak a megvívásához" - fogalmazott Szilágyi Áron.


Főkép forrása:
Szilágyi Áron Facebook oldala

További cikkek