Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Előléptették Gulyás Michelle-t, az olimpiai bajnok öttusázót a rendőrségnél

10perc.hu
2024. 08. 22.
Előléptették Gulyás Michelle-t, az olimpiai bajnok öttusázót a rendőrségnél

Gulyás Michelle, a párizsi olimpián aranyérmes öttusázó, aki hivatásos rendőrként is szolgál, soron kívüli előléptetésben részesült.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője hadnagyból főhadnaggyá léptette elő a 23 éves sportolót, elismerve a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkáját és a párizsi olimpiai játékokon elért kivételes sportteljesítményét - írta a 24.hu.

A rendőrség hivatalos Instagram-oldalán megjelent közlemény szerint Gulyás Michelle „a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkája, valamint a Párizsban rendezett XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok női öttusa versenyszámában világrekorddal megszerzett első helyezése elismeréséül” kapta meg az előléptetést.

Gulyás Michelle a párizsi olimpia zárónapján világrekordot jelentő 1461 ponttal nyerte meg az öttusázók versenyét, bár indulása csak az utolsó pillanatban vált biztossá. A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége az olimpiai kvalifikációs versenysorozat végén neki és Guzi Blankának szavazott bizalmat, annak ellenére, hogy a 2023 októberében elfogadott olimpiai válogatási elvek szerint Erdős Ritának kellett volna képviselnie Magyarországot.


Főkép forrása:
Magyar Rendőrség Facebook oldala

További cikkek