Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Manuel Neuer visszavonul a német válogatottól

10perc.hu
2024. 08. 21.
Manuel Neuer visszavonul a német válogatottól

Manuel Neuer bejelentette visszavonulását a német válogatottól, és a jövőben csak a Bayern Münchenre koncentrál. 124 válogatott mérkőzés után búcsúzik.

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott világbajnok kapusa, bejelentette, hogy többé nem lép pályára a nemzeti csapatban. A 38 éves játékos a közösségi oldalán tette közzé döntését, amely szerint a jövőben már csak klubcsapatára, a Bayern Münchenre koncentrál.

„Valamikor el kellett jönnie ennek a napnak is. Aki ismer, tudja, hogy nehezen hoztam meg ezt a döntést, de a 2026-os észak-amerikai vb-t már nem vállalom” – írta Neuer, aki karrierje során 124 alkalommal védte a német válogatott kapuját, és nyolc nagy tornán vett részt.

Neuer a 2023-as, Németországban rendezett Európa-bajnokságon is szerepelt, ahol a német válogatott a csoportkörben legyőzte Magyarországot 2-0-ra, ám a negyeddöntőben a spanyolok búcsúztatták őket. A kapus immár 20 mérkőzéssel tartja az Eb-k kapusrekordját.

Klubszinten Neuer 2011 óta védi a Bayern München kapuját, ahol számos sikert ért el, köztük a 2014-es világbajnoki aranyérmet és a 2010-es bronzérmet. Az Európa-bajnokságon 2012-ben harmadik helyezést ért el.

Manuel Neuer visszavonulása nagy űrt hagy maga után a német válogatottban, amelyben közel másfél évtizeden át nyújtott kimagasló teljesítményt.


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek