Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hámori Luca a bronzéremért járó jutalmat kapja meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől

10perc.hu
2024. 08. 05.
Hámori Luca a bronzéremért járó jutalmat kapja meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől

Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpián, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bronzéremért járó jutalommal honorálja teljesítményét.

Hámori Luca, a nők 66 kilogrammos súlycsoportjában versenyző magyar ökölvívó, az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a negyeddöntőben vereséget szenvedett az algériai Iman Heliftól. A szombati mérkőzésen Hámori egyhangú pontozással kapott ki, így nem jutott be az elődöntőbe - számolt be róla az M4 Sport.

Bár Hámori nem szerzett érmet, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség úgy döntött, hogy külön jutalmazza őt, a pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre. A döntés hátterében az áll, hogy Hámori az elmúlt 12 év legsikeresebb olimpiai szereplését érte el magyar női ökölvívóként.

Hámori az eredményhirdetésnél sportszerűen elismerte ellenfele sikerét, és gratulált az algériai sarokban Helif edzőinek is, akik megölelték a legyőzött magyar ökölvívót. A szövetség gratulált a magyar csapat többi tagjának, Akilov Pylypnek és Kovács Richárdnak, valamint az edzői stábnak, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a jövőbeli eredményekhez.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt
Címkék:
#Olimpia

További cikkek