Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hámori Luca kikapott algériai ellenfelétől, így az ötödik helyen végzett

10perc/MTI
2024. 08. 03.
Hámori Luca kikapott algériai ellenfelétől, így az ötödik helyen végzett

Az öklöző Hámori Luca nem bírt Imané Heliffel, pontozásos vereséget szenvedett a párizsi olimpia női ökölvívótornáján a női 66 kilogrammosok versenyében.

A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól

A kőszegiek kiválósága ír, majd ausztrál rivális legyőzésével jutott az éremszerzés kapujába, amin a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizárt, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkező Helif elleni sikerrel léphetett át.
A 23 éves magyar a riválisával kapcsolatos kétségek és nemzetközi felháborodás ellenére vállalta a küzdelmet és kiválóan helytállt, ám végül egyhangú pontozással kikapott.
Hámori Luca így Kovács Richárdhoz (63,5 kg) hasonlóan az ötödik helyen végzett, míg Akilov Pylyp (80 kg) első meccsén, a nyolcaddöntőben kikapott.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek