Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Több mint két órás hátrányt ledolgozva győzött a Kékszalag nyertese

10perc.hu
2024. 07. 19.
Több mint két órás hátrányt ledolgozva győzött a Kékszalag nyertese

Tizenkét óra alatt teljesítette a Kékszalag távját a győztes hajó.

A Fifty-Fifty vitorlás, amelyet Józsa Márton kormányoz, megnyerte az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, miután kétórás hátrányt dolgozott le. A hajó 12 óra 24 perc 47 másodperc alatt érte el a célt Balatonfüreden - közölte az M4 Sport.

A verseny honlapja szerint a győztes hajó legénységét Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Józsa-Kovács Attila, Erőss Loránd János és Bagyó Áron alkotta. A második helyen a Kaiser Kristóf kormányozta Prospex-Delta végzett, 12 óra 25 perc 37 másodperces idővel, míg a harmadik helyet Vándor Róbert vezette RSM szerezte meg 12 óra 30 perc 12 másodperces idővel. Negyedikként Litkey Farkas ért célba a Process Solutions-szal 12 óra 34 perc 8 másodperccel.

Józsa Márton immár ötszörös Kékszalag-győztes, zsinórban harmadszor nyert. Ezzel a teljesítménnyel Németh István 1955-ös bravúrját ismételte meg, amikor a Nemere II.-vel sorozatban harmadszor győzött.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, ahol a hajókra 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár. A verseny Balatonfüreden indul, érintve Balatonkenesét, Siófokot és a Tihanyi-szorost, majd Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

Az időrekordot is a Józsa vezette Fifty-Fifty tartja, amely tavaly 5 óra 3 perc 56 másodperces idővel döntötte meg saját korábbi csúcsát. A legtöbbször, tizenhárom alkalommal, Litkey Farkas nyerte meg a Kékszalagot.


Főkép forrása:
MTI/Varga György

További cikkek