Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Rafael Nadal kihagyja a wimbledoni tenisztornát

10perc.hu
2024. 06. 14.
Rafael Nadal kihagyja a wimbledoni tenisztornát

Rafael Nadal, a teniszsport legendája bejelentette, hogy nem indul a 2024-es wimbledoni tenisztornán.

Nadal döntésének hátterében ismétlődő sérülései állnak, amelyek miatt a salakpályás játékra szeretne összpontosítani az olimpiai felkészülés során.

"Úgy gondolom, a testemnek az a legjobb, ha nem váltok borítást, és csak salakon edzek addig. Ebből következik, hogy kihagyom az idei wimbledoni tornát. Nem örülök, hogy nem tudok részt venni ezen a páratlan atmoszférájú versenyen" - írta Nadal a közösségi oldalán.

A 36 éves Nadal az elmúlt bő egy évben folyamatosan sérülésekkel küzdött. 2023 elején Brisbane-ben megsérült, ami megkérdőjelezte az Australian Openen való részvételét. Végül Nadal elindult a melbourne-i tornán, de a negyeddöntőben kiesett. A Roland Garroson, Nadal kedvenc Grand Slam-tornáján, már az első fordulóban búcsúzott Alexander Zverev ellen.

A sérülések ellenére Nadal elvállalta a párizsi olimpiai játékokon való részvételt, ahol Carlos Alcarazzal párosban lép pályára. Az olimpiai felkészülésre fókuszálva Nadal úgy döntött, hogy kihagyja Wimbledont, és a salakpályás edzésekre koncentrál.

Nadal Wimbledonon háromszor győzött (2008, 2010, 2018), és 2022-ben is finalista volt. A wimbledoni pálya fűborítása jobban megterheli a játékosok testét, mint a salak, ami Nadal sérüléseivel súlyosbíthatja a helyzetet.

Nadal döntése csalódást okozhat a wimbledoni szurkolóknak, de remélhetőleg a spanyol legendát hamarosan ismét láthatjuk ezen a pályán.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek