Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fantasztikus tripla: a Fradi pólósai a bajnokság és a kupa mellé megnyerték a BL-trófeát is


10perc.hu
2024. 06. 08.
Fantasztikus tripla: a Fradi pólósai a bajnokság és a kupa mellé megnyerték a BL-trófeát is


A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását, miután a zöld-fehérek a Máltán rendezett négyes döntő fináléjában 12-11-re győzték le az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Reccót.    

A magyar bajnok és kupagyőztes már három góllal is vezetett a harmadik negyed közepén, majd a zárónegyed második felét a Reccót erősítő Zalánki Gergő súlyos szabálytalansága miatt szinte végig emberelőnyben játszhatta le, de a játékvezetők segítették az olaszokat, akiknek a végén labdájuk volt az egyenlítéshez. Ekkor azonban a meccs legeredményesebb játékosa, a négy gólt szerző Dusan Mandic egy blokkal eldöntötte az összecsapást.

Az FTC - amely ezt megelőzően soha nem győzte le az olasz sztárcsapatot, öt vereség és egy döntetlen volt a mérlege - 2019 után története során másodszor hódította el a legrangosabb európai trófeát. Nyéki Balázs pedig első szezonjában vezetőedzőként rögtön triplázott: a magyar bajnokság és kupa mellé hazahozta csapatával a BL-trófeát is. Az FTC a teljes szezonját egyetlen vereséggel fejezte be, még a BL negyeddöntős körében Vámos Márton csapatától, az Olympiakosztól kapott ki.

„Mindenkinek köszönöm a támogatást a csapat nevében is. Ők a világ legjobbjai, ezt elmondtam a meccs előtt. Szakmailag nehéz értékelni a mérkőzést, fantasztikus volt, amit átéltünk. Elhittük, hogy megnyerhetjük a találkozót, elvettük a Recco önbizalmát, ez volt a győzelmünk kulcsa. Onnantól már sokkal nehezebb dolguk volt, visszajöttek a meccsbe, de maradt annyi lélekjelenlétünk, hogy kivédekeztük az utolsó két támadásukat” – nyilatkozta az nso.hu portálnak Nyéki Balázs.

Az olasz sztáralakulat vezetőedzője kijelentette, a Fradi akarata jobban érvényesült, de jövőre mindenképpen szeretnék visszahódítani a BL-trófeát.

„Sajnos csak ezüstérmesek lettünk, de folytatjuk a munkát, és a következő idényben szeretnénk visszaszerezni a trófeát. A mérkőzés elejétől fogva idegesen játszottunk, főleg támadásban, emberelőnyben, a Fradi akarata jobban érvényesült. Az utolsó negyedben a négyperces kiállítás döntőnek bizonyult” – fogalmazott Sandro Sukno.

Mi csak annyit tennénk hozzá, a párizsi olimpia előtt nem rossz főpróba mindkét olyan csapatsportágban Bajnokok Ligáját nyerni, amelyikben kiharcoltuk a részvételt.



Férfi Bajnokok Ligája, döntő, Málta

Ferencváros–Pro Recco (olasz) 12–11 (2–2, 4–2, 3–3, 3–4)

Gzira, 2500 néző. V: Margeta (szlovén), Alexandrescu (román). 

FTC: VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ 2, Di Somma 1, Vigvári Vendel 1, JANSIK SZ. 2, Pohl, MANDICS 4. Csere: Merkulov, Fekete G., Német T., VARGA DÉNES 2, Damonte. Edző: Nyéki Balázs

RECCO: DEL LUNGO – YOUNGER 2, DI FULVIO 2, Fondelli, Condemi, Echenique, N. Presciutti. Csere: Zalánki 1, Canella 1, KAKARISZ 2, IOCCHI GRATTA 2, Hallock 1. Edző: Sandro Sukno

Kiállítva (végleg, brutalitásért): Zalánki (27. p.)

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek