Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hosszú Katinka: milyenek az olimpiai kvalifikációs esélyek?

10perc.hu
2024. 05. 29.
Hosszú Katinka: milyenek az olimpiai kvalifikációs esélyek?

Újból a rajthoz állt Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok, ismét versenyzett másfél hónappal az országos bajnokság után, célja pedig nem más, mint kijutni a párizsi olimpiára. A kislánya születése után, 35 évesen, Hosszú jelenleg messze van az olimpiai kvalifikációtól, és az idő sürgeti - közölte az eurosport.hu.

Az elmúlt napokban számos úszóversenyt rendeztek Európában, ahol több magyar úszó, köztük Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is rajthoz állt. A London Aquatics Centre-ben megrendezett AP Race International versenyen mindkét magyar úszó két-két számban indult. Jakabos 400 méter vegyesen és 200 méter pillangón versenyzett, utóbbi távon biztató eredménnyel, de az olimpiai A-szint még neki is kihívás marad.

Hosszú Katinka 200 és 400 vegyesen állt rajthoz. Az országos bajnokság óta eltelt időszakban végzett edzéseinek eredményét mutatta meg, és bár 400 vegyesen javított korábbi idején, még mindig távol van az olimpiai A-szinttől. A 4:43.66-os ideje még mindig messze van a szükséges 4:38.53-tól, de van remény, hogy a hátralévő időben sikerülhet javítania.

Hosszú a következő hetekben részt vesz a monacói Mare Nostrum versenyen és a római Sette Collin is, amelyet közvetlenül a kvalifikációs időszak végén rendeznek. Ezek a versenyek kulcsfontosságúak lehetnek az olimpiai részvétel szempontjából.

200 vegyesen Hosszú javított korábbi idején, de az olimpiai A-szint itt is elérhetetlenebbnek tűnik. Az intenzív versenyprogram folytatódik júniusban, ahol minden verseny lehetőséget jelent a kvalifikációra.

Jelenleg Sebestyén Dalma és Jackl Vivien rendelkezik olimpiai szintidővel a magyarok közül.

Főkép forrása:
Nagy Tímea - vívó hivatalos oldala (Facebook)
Címkék:
#Olimpia

További cikkek