392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Transznemű dartsversenyző győzelme botrányt kavart

10perc.hu
2024. 03. 26.
Transznemű dartsversenyző győzelme botrányt kavart

A hétvégén rendezték meg a PDC Women’s Series első versenyeit, ahol a transznemű Noa-Lynn van Leuven is győzelmet aratott.

Ez a győzelem botrányt kavart, és több holland dartsjátékos, köztük Anca Zijlstra és Aileen de Graaf is bejelentette, hogy addig nem lép pályára a holland válogatottban, amíg Van Leuven is a nők között versenyez.

A PDC Women’s Series a női dartsversenyzők számára szervezett versenysorozat, amelynek célja a női darts népszerűsítése és a női játékosok támogatása. A hétvégén rendezett első négy versenyen Fallon Sherrock, a női darts egyik legjobb játékosa két győzelmet aratott, míg a ranglista harmadik helyén álló Van Leuven egy győzelmet szerzett - írja az Index.

Van Leuven győzelme botrányt kavart, és több holland dartsjátékos bojkottal fenyegette a válogatottat. Anca Zijlstra és Aileen de Graaf is bejelentette, hogy addig nem lép pályára a holland válogatottban, amíg Van Leuven is a nők között versenyez. 

Zijlstra közösségi oldalán azt írta, hogy szégyelli magát, hogy egy biológiailag férfi lép a tábla elé a nők között, míg De Graaf azt nyilatkozta, hogy eljött az a pont, amikor döntést kell hoznia, ha valami szembemegy az érzéseivel.

A Holland Dartsszövetség (NDB) sajnálatosnak nevezte a két játékos bejelentését, de hangsúlyozta, hogy betartja a szabályokat és az irányelveket. A szövetség elkötelezett amellett, hogy mindenki otthon érezze magát a dartsban, és mindenki részt vehet benne.

A NOS holland sportlap megkereste Van Leuvent, aki röviden válaszolt az őt ért támadásokra. Van Leuven leszögezte, hogy ezek a beszélgetések már korábban is nagyon sok energiát emésztettek fel, és csapattársai bejelentését sajnálja.

A holland transzneműeket képviselő TNN szervezet is megszólalt az ügy kapcsán. A szervezet szerint a transznemű nők kizárása nem teszi egyenlőbbé a sportot, és nem oldja meg a nők helyzetét sem.

A holland női válogatott legközelebb április 13–14-én lép pályára a Négy Nemzet Tornáján.

Főkép forrása:
Shane Healey / DPPI Media

További cikkek