392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Negyedik helyezést értek el a magyarok a műjégkorcsolya VB-n

10perc/MTI
2024. 03. 22.
Negyedik helyezést értek el a magyarok a műjégkorcsolya VB-n

Kanadai győzelemmel zárult a párosok versenye a montreali világbajnokságon.

Deanna Stellato-Dudek és Maxime Deschamps révén kanadai győzelemmel zárult a párosok versenye a montreali műkorcsolya-világbajnokság csütörtöki napján, az orosz születésű, de magyar színekben versenyző Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei két pozíciót javítva a negyedik helyen végzett.

A magyarok technikai elemekben pazar programot produkáltak. Hibátlan volt a tripla pörgetett emelés, majd a tripla toeloopot követő Axel ugrások is sikerültek, akárcsak a dobott tripla flip. A háromfordulatos Salchow után a dobott tripla Rittberger szintén tökéletes volt, ahogy az egykezes emelés is. A kűr végén látványos pörgetések és pörgések szerepeltek.

A bírók kiválóra értékelték a produkciót tekintve, hogy 136,59 pontot adtak, ami közel nyolc ponttal magasabb, mint a januári Európa-bajnokságon elért eddigi legjobbjuk a szabadkorcsolyázást tekintve. Parádés teljesítményükkel átvették a vezetést, amikor már csak négy rivális volt hátra, mert előttük a junior világbajnok és Eb-ezüstérmes georgiai duó többször rontott. Ez azt eredményezte, hogy a rövidprogramhoz és a kűrhöz hasonlóan csúcsot jelentő 204,60 összpontszámukkal ötödik helynél hátrébb már nem végezhettek, ami a tavalyi hetedik pozícióhoz képest is előrelépés.

A legjobbakat felvonultató utolsó csoportban a német Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin duó nagyszerűen korcsolyázott, viszont a tavaly Európa-bajnok és vb-bronzérmes Sara Conti, Niccolo Macii olasz kettős többször is rontott, így Pavlováék még egy helyet javítottak. A végén a mezőny két kiemelkedő párosa, a hazai közönség előtt szereplő Deanna Stellato-Dudek, Maxime Deschamps és a címvédő japán Miura Riku, Kihara Rjuicsi külön versenyt vívott, s bár utóbbi volt jobb a kűrben, a rövidprogramból hozott négypontos előnyével a kanadaiak diadalmaskodtak. Az aranyérmes kettős hölgy tagja negyvenévesen ért a csúcsra úgy, hogy 16 év kihagyás után 32 esztendősen tért vissza a jégre.

Az idei Eb-n szintén negyedik magyar páros teljesítményének értékét növeli, hogy a kűrben a technikai értékeket tekintve az övék volt a legjobb gyakorlat. Azonban az éremszerzéshez ez is kevésnek bizonyult, ami azt jelenti, hogy a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncospáros 1980-as diadala óta nem volt magyar dobogós a vb-ken. Párosban pedig 1955-ben volt legutóbb magyar vb-érmes Nagy Marianne és Nagy László révén, akik 69 esztendeje harmadikként zártak.

A vb pénteken közép-európai idő szerint 16.20-tól a jégtáncosok ritmustáncával folytatódik, amelyben egy magyar egység is érdekelt lesz.

Eredmények:

1.  Deanna Stellato-Dudek, Maxime Deschamps (Kanada) 221,56 pont

2. Miura Riku, Kihara Rjuicsi (Japán) 217,88

3. Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin (Németország) 210,40

4. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 204,60



Főkép forrása:
HUNSKATE - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (Facebook)

További cikkek