392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Breakers csapata Jakab Máté irányításával az NBL ötödik helyén zárt

10perc.hu/MTI
2024. 03. 21.
A Breakers csapata Jakab Máté irányításával az NBL ötödik helyén zárt

A New Zealand Breakers csapata, melynek másodedzője Jakab Máté, az ausztrál férfi kosárlabda-bajnokságban az ötödik helyen végzett.

Jakab Máté másodedző csapata, a New Zealand Breakers az ötödik helyen végzett az ausztrál férfi kosárlabda-bajnokságban (NBL).

A kezdő5.hu szaklap tájékoztatása szerint a négyszeres bajnok új-zélandi együttes az alapszakasz vége előtt sérülés miatt elveszítette kulcsemberét, Anthony Lambet, aki tavaly még az NBA-s Golden State Warriorst erősítette. Ennek ellenére a tavaly döntős Breakers bejutott a rájátszásba, ott az első körben elbúcsúztatta a címvédő Sydney Kingset, aztán a negyeddöntőben már nem bírt az Illawarra Hawksszal.

A 32 éves Jakab Máté azóta már hazatért Magyarországra, és elmondása szerint az önképzésen kívül sok terve van a hosszú holtszezonra.

Az NBL és az NBA szoros kapcsolatát jelzi, hogy a Breakers októberben, a szezon kezdetén a Portland Trail Blazers és a Utah Jazz alakulataival mérhette össze a tudását egy-egy NBA előszezonmeccs során. Az amerikai túrán Jakab Máté első magyar edzőként ülhetett hivatalos NBA-találkozón kispadon.

A magyar tréner korábban a MAFC-nál, a Szolnoknál és a Honvédnál, majd a kilencszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes német Brose Bamberg együttesénél dolgozott, szintén másodedzői feladatkörben.


Főkép forrása:
Nba Hungary Facebook oldal

További cikkek