Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A PSG magabiztos győzelemmel jutott be a Francia Kupa elődöntőjébe

10perc.hu
2024. 03. 14.
A PSG magabiztos győzelemmel jutott be a Francia Kupa elődöntőjébe

A Paris Saint-Germain magabiztos játékkal 3-1-re legyőzte a Nice-t a labdarúgó Francia Kupa negyeddöntőjében, és bejutott a sorozat elődöntőjébe. A párizsiak dominánsan játszottak a mérkőzésen, és már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert.

Kylian Mbappé a 14. percben szerezte meg a vezetést a PSG-nek, miután Fabián Ruiz gólpasszt adott neki. A 33. percben Fabián Ruiz maga is betalált, miután egy kapushiba után a kipattanó labdát a kapuba lőtte. A Nice a 37. percben Gaëtan Laborde révén szépített, de a második félidőben a PSG ismét magához ragadta az irányítást - olvasható a Nemzeti Sport oldalán.

A 60. percben Lucas Beraldo fejesével tovább növelte előnyét a PSG, és magabiztosan megőrizte győzelmét. A vendégeknek a hajrában sem volt komoly esélyük a továbbjutásra, így a PSG bejutott a legjobb négy közé. 

Kylian Mbappé, a francia csatár a mérkőzés legjobbjának bizonyult. Egy gólt szerzett és gólpasszt is adott. Fabián Ruiz, a spanyol középpályás egy gólt és egy gólpasszt jegyzett még Lucas Beraldo, a brazil védő egy fejesgóllal szerzett fontos pontot a PSG-nek.

A csapat következő ellenfele a Francia Kupában a Marseille lesz. A két csapat legutóbb februárban találkozott egymással a bajnokságban, akkor a PSG 2-1-re győzött.

A PSG edzője, Mauricio Pochettino dicsérte csapatát a győzelem után. "Nagyon büszke vagyok a csapatra. Dominánsan játszottunk és megérdemeltük a győzelmet" - nyilatkozta az argentin tréner.

A szurkolók bizakodóak a csapat kupagyőzelmével kapcsolatban. A párizsiak legutóbb 2021-ben nyerték meg a Francia Kupát.

Főkép forrása:
PSG - Paris Saint-Germain Facebook oldal

További cikkek