393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Molnár Attila országos csúccsal döntős a fedett pályás atlétikai vb-n

10perc/MTI
2024. 03. 02.

A magyar versenyző, aki januárban 46.22 másodperccel 34 éves országos csúcsot döntött meg, a délelőtti programban 46.52-vel megnyerte a harmadik futamot.

Molnár Attila országos csúccsal, futamából a harmadik helyen jutott döntőbe 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság pénteki nyitónapján. Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár este az első elődöntőben kapott helyet, amelyben az idénybeli teljesítményeket tekintve a második legjobb eredménnyel rendelkezett.

A Ferencváros 22 éves sprintere nagyon jól kezdte a futamot

Csaknem a célegyenesig tartotta vezető pozícióját, végül országos csúccsal, 46.08 másodperccel a harmadik helyen jutott a szombat esti fináléba. A két elődöntőből az első három-három helyezett biztosította helyét a döntőben.

"Örültem az ötös pályának, mert így előttem futott az egyetlen olyan srác, akinek papíron jobb ideje volt, azaz tudtam rá figyelni. Megvertem az első 200-on, aztán feltartottam, amennyire csak lehetett, ennyit tudtam tenni" - mondta Molnár Attila a vegyes zónában, majd hozzátette, hogy a döntő kiszámíthatatlan és mint minden számban, itt is csak pillanatok fognak dönteni a végső helyezésekről.

A 400 méteres férfi döntőre szombaton 22.10-kor kerül sor.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek