Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

La Liga: Gündogan utolsó pillanatos büntetőjével győzött a Barcelona, míg az Athletic előrelépett

10perc
2024. 01. 05.
La Liga: Gündogan utolsó pillanatos büntetőjével győzött a Barcelona, míg az Athletic előrelépett

A Barça küzdelmes győzelmet aratta a Las Palmas ellen.
Az Athletic Bilbao 2-0-ra legyőzte a Sevilla együttesét, és a negyedik helyre lépett előre

Ilkay Gündogan utolsó pillanatos büntetője meghozta a győzelmet a Barcelonának, amely 2-1-re győzte le a Las Palmas csapatát a botrányos La Liga mérkőzésen csütörtökön.

A Las Palmas a 12. percben szerzett vezetést, amikor a korábbi Barcelona-középpályás, Sandro Ramírez hozta helyzetbe a szintén korábbi Barça-támadót, Munir El Haddadit, aki közelről a háló jobb alsó sarkába lőtte a labdát.

A szünet után nagy lendülettel kezdte a Barcelona a második félidőt, az 56. percben pedig egy szerencsés góllal egyenlíteni tudott. Egy rosszul sikerült felszabadítási kísérlet miatt Robert Lewandowskiról a labda Sergio Roberto elé pattant, aki lekészítette azt Ferrán Torresnek, a spanyol válogatott támadó pedig 13 méterről a bal alsó sarokba rúgta.

A 91. percben a Las Palmas védője, Daley Sinkgraven két kézzel ellökte Gündogant a kapu előtt, a bíró pedig tizenegyest adott a Barcelona csapatának. A korábbi Manchester City-középpályás a kapu közepébe gurította a labdát és gólra váltotta a büntetőt.

A mérkőzés rövid összefoglalója itt tekinthető meg:


A Barcelona a La Liga 3. helyére lépett előre 41 ponttal, jelenleg hét ponttal áll a Real Madrid és a Girona mögött.

A La Liga másik mérkőzősén az Athletic Bilbao 2-0-ra győzte le a Sevillát Mikel Vesga és Aitor Paredes góljaival, és feljött a negyedik helyre, megelőzve az Atlético Madridot. Az Osasuna 1-0-ra győzte le az Almería csapatát Ante Budimir, 27. percben szerzett góljával.


Főkép forrása:
DPPI Media, Joaquin Corchero

További cikkek