Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kitört a háború az úszóknál! Milákot alázza a szövetség elnöke, míg Hosszú Katinka primitívnek nevezte a kijelentését

10perc.hu
2023. 10. 24.
Kitört a háború az úszóknál! Milákot alázza a szövetség elnöke, míg Hosszú Katinka primitívnek nevezte a kijelentését

A szintén olimpiai bajnok Wladár Sándor szerint a pillangókirály tartozik Magyarországnak, míg a háromszoros ötkarikás aranyérmes úgy véli, a szövetség hálás lehet, hogy van egy Milákja.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf – aki mellesleg világ-, és Európa-bajnok, valamint világcsúcstartó – június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között.

Az eredeti tervek szerint a szeptember közepén visszatért Milák múlt héten indult volna az úszó-világkupa-sorozat budapesti állomásán, ám pár nappal a verseny előtt visszalépett ettől. Edzője, Virth Balázs elárulta, hogy tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

A szakember szavait megerősítette a szövetségi kapitány Sós Csaba is, aki szintén kritizálta a pillangókirályt, mert szerinte az elmúlt másfél hónap edzésmunkája nem volt megfelelő. „Most nem úgy van, ahogy ő azt elképzeli. Egész egyszerűen le kell járni és kőkeményen kell dolgozni” – közölte a kapitány a budapesti világkupaverseny után.


A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka kiállt Milák Kristóf mellett     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Erre tett rá Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Az 1980-as moszkvai olimpián aranyérmes Wladár az M4 Sportnak úgy fogalmazott, hogy az olimpia, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf „tartozik Magyarországnak”, és „önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, és elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét”. Az elnök úgy véli, Milák bizalmatlanul kezeli a neki segíteni próbáló edzők, támogatók, sportirányítók közeledését.

Nos, ebbe szállt be a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki kiállt Milák Kristóf mellett. Hétfői Instagram-sztorijában azt írta: „Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országának…”

Ismerve a sportágban kialakult helyzetet, a háború a medence mellett folytatódni fog…

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek