Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sírhatnak a Barcelona szurkolói! Messi cáfolta a visszatéréséről szóló pletykákat

10perc.hu
2023. 10. 20.
Sírhatnak a Barcelona szurkolói! Messi cáfolta a visszatéréséről szóló pletykákat

A hétszeres aranylabdás újbóli leigazolásáról a piros-kék klubba a katalán lap, a Sport írt, hozzátéve, hogy Messi januárban kölcsönbe érkezne.

Noha szinte Messiásként várják, mégsem tér vissza az FC Barcelonához – legalábbis egyelőre – a tavaly az argentín válogatottal világbajnoki címet szerző Lionel Messi. A hétszeres aranylabdás – aki jelenleg az Inter Miami játékosa – határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy télen visszatérne korábbi futballcsapatához.

„Nem. Edzek, készülök a következő meccsünkre az Inter Miamival és arra törekszem, hogy novemberben a lehető legjobb állapotban térjek ide vissza" - fogalmazott Messi. A futballista esetleges visszatéréséről Barcelonába a katalán lap, a Sport írt, hozzátéve, hogy világklasszis januárban kölcsönbe érkezne.

A 36 éves játékos és csapata biztosan lemarad az észak-amerikai profiliga (MLS) rájátszásáról, így a következő hétvége után véget ér számára a klubszezon. A világbajnok argentin válogatottal novemberben - 17-én Uruguay és 22-én Brazília ellen - vár még rá két rangadó a vb-selejtezőben.

"Utána Argentínában élvezem majd a szabadságomat. Ez az első alkalom, hogy decemberben ennyi szabadidőm lesz, hogy az enyéimmel lehessek nyugalomban. Januárban aztán visszatérek, hogy elkezdjem az előszezont. Elölről fogom kezdeni és mint mindig, megpróbálok a lehető legjobban felkészülni" - mondta Messi.

Közben az MLS nyilvánosságra hozta a liga fizetési rangsorát, amelynek élén természetesen Messi áll. Ő évente 19,3 millió eurónak megfelelő dollárt keres, ezen felül a liga marketingjogaiból származó bevételekből is részesül, így az AP amerikai hírügynökség 47-57 millió euró közötti összegre becsülte az éves bevételét. Mögötte az olaszok Európa-bajnoka, Lorenzo Insigne (Toronto FC) a második 14,5 millióval, a svájci Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) pedig a harmadik 7,7 millióval.

Főkép forrása:
X/FC Inter Miami

További cikkek