Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: „Hibáztam Szoboszlai hátravonásával…”

10perc.hu
2023. 10. 18.
Marco Rossi: „Hibáztam Szoboszlai hátravonásával…”

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vállalja a felelősséget, és úgy gondolja, a szünetben akár hét-nyolc játékosát is lecserélhette volna.

A magyar labdarúgó-válogatott Litvánia vendégeként kedden elért 2-2-es döntetlent ért el az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A kaunasi döntetlennel a magyarok előnye egy pontra csökkent az eggyel több meccset játszó szerbekkel szemben, de hatra nőtt a harmadik Montenegró előtt, így egyetlen pontra van szüksége a kijutáshoz a hátralévő két találkozóján. A nemzeti együttes legközelebb november 16-án a nyeretlenül sereghajtó Bulgária vendége lesz.

Egy biztos, Marco Rossi szövetségi kapitány alatt talán ilyen gyenge első félidőt még egyszer sem produkált a válogatott. Rossi úgy véli, hogy nem Szoboszlai Dominik megváltoztatott pozíciója okozta a magyar labdarúgó-válogatott gyengébb első félidei játékát.

„Az én ötletem volt, hogy Szoboszlai hátrébb futballozzon, de nem jött be. Olyan, mintha teljesen kihagytuk volna az első félidőt, nagy területet hagytunk az ellenfélnek, amely ezt ki is használta. A szünetben végrehajtott változtatások beváltak, teljesen megváltozott a meccs képe, többször áttörtük a rivális védelmét, így sok helyzetünk volt, de a litván kapus remekül védett, így nem sikerült nyerni" - értékelte az ellentétes félidőket a szakvezető.


Szoboszlai hátrébb került, ami nem működött Kaunasban     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Kiemelte, fizikálisan nagyon megszenvedte ezt a meccset a csapata, mert mindössze egyetlen cserét hajtott végre a kezdőcsapatban a három nappal ezelőtti találkozóhoz képest. Szoboszlai hátrébb került, ami nem működött, és ezért felelősséget vállal. Megjegyezte, legközelebb nem követi el ezt a hibát, de akár hét-nyolc játékost is lecserélhetett volna a szünetben.

„Nem vagyunk boldogok, mert nyerni akartunk. Viszont lépésről lépésre haladunk, és jó úton járunk. A fejlődés sosem egyenletes és egyenes vonalú, mindig vannak benne döccenők. Meg kell értenünk, amíg matematikailag nem biztosítjuk be a részvételünket, addig nem jutottunk ki az Európa-bajnokságra" - fogalmazott Rossi.

Az 59 éves szakember a nemzeti együttes tartásáról, hogy kétgólos hátrányból egyenlíteni tudott, úgy vélekedett, mindig is jellemezte együttesét a "soha fel nem adás". Kiemelte még a védelmet, mert a térdsérülése miatt harcképtelen Willi Orbán hiányát nagy érvágásnak tartja, ugyanakkor szerinte a hátsó alakzat mindhárom tagja a legjobbak között volt ezen az összecsapáson.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek