Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elkezdődött! Magyar szurkolókat vettek őrizetbe Litvániában

10perc.hu
2023. 10. 17.
Elkezdődött! Magyar szurkolókat vettek őrizetbe Litvániában

Szijjártó Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és remélik, ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig megoldódik.

Öt magyar konzul is jelen lesz a magyar és a litván labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőjének helyszínén kedd este Kaunasban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben.

A miniszter arról is beszámolt, hogy előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, de – az ígéretek szerint – a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.

"Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig megoldódik, több ilyen problémánk pedig remélhetően nem lesz a mai nap folyamán” – mondta Szijjártó Péter a litván-magyar meccs előtt.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek