Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eb-selejtező: a szerbek megint kipipálva, egy lépésre a kontinensviadaltól

10perc.hu
2023. 10. 14.
Eb-selejtező: a szerbek megint kipipálva, egy lépésre a kontinensviadaltól

A csoportjában éllovas magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a vendég szerb csapatot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így ha kedden Litvániában is begyűjti a három pontot, akkor kijut a jövő évi németországi kontinenstornára.

Egy biztos, Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének immár senkitől sem kell tartania, csak a szurkolói élőképnek megfelelően, csak „tenni köll, amit tenni köll”. Rózsa Sándor legendás mondását aztán megfogadta a magyar válogatott, és „úgy lött, ahogy köll”…

Miután nincsen meccs Varga Barnabás találat nélkül, így senkit sem lepett meg, amikor a Fradi centere egy egészen pazar magyar támadás végén a 21. percben szerzett vezetést. Beindultak a szerbek, és Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek.

Ekkor azt hihették, a neheze megvan, azonnal le akarták rohanni a magyarokat, akik alaposan meglepték őket. Ugyanis egy perccel később Nego második gólpassza után Sallai Roland olyan bombagólt lőtt egy zseniális labdaátvételt követően, amit vélhetően viszontláthat majd a sportcsatornákon a világ futballt kedvelő része.

A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem – legalábbis szabályosat nem, hiszen a szerbek lesről kétszer is betaláltak –, viszont három kapufát, sok helyzetet igen, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól. Ráadásul a legnagyobb, oda-vissza legyőzött rivális szerbek egy meccsel többet játszottak a mieinknél.

A lefújás pillanatában a két csapat játékosai még összeakaszkodtak - Kalmár második sárgával piros lapot is kapott -, de miután szétválasztották a feleket, a magyar futballisták és a szurkolók érezhetően már-már a kijutást ünnepelték együtt.


Sallai Roland olyan bombagólt lőtt egy zseniális labdaátvételt követően, amit vélhetően viszontláthat majd a sportcsatornákon a világ futballt kedvelő része    Fotó: MTI/Kovács Tamás


Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen nemzeti együttes a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

Eb-selejtező, G csoport, 7. forduló

Magyarország-Szerbia 2-1 (2-1)

Puskás Aréna, 58 215 néző, jv.: Francois Letexier (francia)

Magyarország: Dibusz - Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. - Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 62.), Kerkez - Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 84.).

Szerbia: V. Milinkovic-Savic - Erakovic (Tadic, a szünetben), Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic (Radonjic, 75.), Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, a szünetben) - Lukic (Ratkov, 84.), Mitrovic, Gacinovic (Djuricic, 67.).

Gólszerzők: Varga B. (21.), Sallai (34.), illetve Pavlovic (33.)

Kiállítva: Kalmár (a lefújás után)

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 - 9- 2 13 pont
2. Szerbia 6 3 1 2 10- 6 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5- 5 8
5. Litvánia 6 1 2 3 6-10 5
4. Bulgária 6 - 2 4 3-10 2

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek