Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sztankovics meghódította és élre repítette a Ferencvárost

10perc.hu
2023. 10. 11.
Sztankovics meghódította és élre repítette a Ferencvárost

A zöld-fehérek kispadján külföldi edző nem kezdett még ilyen jól, eddig hozza elődje, Máté Csaba remek mutatóit.

Igencsak megosztotta a Fradi-szurkolókat a szeptember eleji edzőváltás, amikor a 34-szeres bajnok a csapattal gólerős és eredményes futballt bemutató Máté Csabát a szerb focilegenda, az olasz Interrel játékosként Bajnokok Ligája-győztes, edzőként a szerb Crvena zvezdával háromszoros bajnok Dejan Sztankovics váltotta. Mára bebizonyosodott, hogy a zöld-fehérek nem csináltak rossz cserét – írta a fradi.hu.

A korábbi 103-szoros szerb válogatott labdarúgó rajtja ugyanis kiválóan sikerült, ráadásul a folytatás sem maradt el, és az eredmények megnyugtatták a kétkedő drukkereket is. Sőt, Dejan Sztankovics első hét meccse történelminek mondható, mivel egy külföldi edző sem kezdett még olyan jól a Ferencváros kispadján.

A szerb tréner vezetésével a csapat eddig hét tétmeccset játszott, melyből 5 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 23 lőtt és 6 kapott gól a statisztikája Sztankovicsnak a Fradival. Azaz pontosan hozza a Máté Csaba-időszak alatti gólzáporos sikereket – a magyar edző mérlege az első 7 meccsen 6 győzelem és egy vereség 24-7-es gólkülönbség –, ráadásul nemcsak a bajnokságban, hanem a Konferencia-liga csoportban is élre állt a Fradi, valamint az sem tagadható, hogy Sztankovics ezt az eredménysort nehezebb ellenfelek ellen érte el.

A szerb edző Crvena zvezdával – ahol a három bajnoki cím mellett, két Szerb Kupát is nyert - ugyanúgy 5 sikerrel és 2 döntetlennel nyitott – igaz, csak bajnokik voltak - első hét meccsén, összeségében pedig 130 találkozón csapata 2,5 meccsenkénti pontátlagot hozott össze. Most ez az adat a Fradival hét meccsen 2.43-os pontátlag.

Persze, az igazi értékmérő az lesz, ha Sztankovics megéri a nemzetközi kupatavaszt a Ferencvárossal, valamint ismételten megnyeri a bajnokságot.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek