Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Konferencia-liga: folytatódott a Fradi menetelése, bravúrpont a tavalyi döntős Fiorentina otthonában

10perc.hu
2023. 10. 05.
Konferencia-liga: folytatódott a Fradi menetelése, bravúrpont a tavalyi döntős Fiorentina otthonában

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott olasz Fiorentina vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában, de így is élen maradt a négyesében.

Varga Barnabás az örök gólveszély. Sőt, már annál is több, hiszen az elmúlt szezon magyar gólkirálya – szerencsére – nem tud a góllövésről lemondani. Firenzében, az EKL előző kiírásának döntőse, a Fiorentina ellen megszerezte idénybeli 18. gólját, amivel előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket 25 perc után.

A Fradi a játék szinte minden elemében partiban volt az olasz csapattal, és a második félidő elején a francia Ibrahim Cissé fejelt a hazai kapuba, amivel már 2-0-ra vezettek a zöld-fehérek. Sajnos a firenzei együttes aztán a 60. percben végrehajtott hármas csere után átvette az irányítást, majd a cseh válogatott Antonin Barak fejesével szépített is.

A Ferencváros hősiesen védekezett, ám a kontrákról nem mondott le, ám előbb Zachariassen passzából Ben Romdhane kapufát lőtt, majd Pesics lépett ki Owusu remek indításával, ám a kapusba lőtt. A kihagyott ziccerek megbosszulták magukat, és a hosszabbításban pedig a francia Jonathan Ikone találatával egyenlített a Fiorentina.

A magyar bajnoknak így megszakadt a tíz tétmérkőzésen át tartó győzelmi sorozata, de a veretlensége tovább folytatódott. A Ferencváros a három hét múlva sorra kerülő harmadik körben az ugyancsak négypontos, de kevesebb szerzett gólja miatt második belga Genk vendége lesz, amely 2-0-ra győzött a szerb Csukaricski otthonában.


A Ferencváros szurkolói megint nem csalódtak a csapatban, amely hatalmasat küzdve végül ponttal távozott Firenzéből    Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Konferencia-liga, csoportkör, 2. forduló, F csoport

Fiorentina (olasz)-Ferencváros 2-2 (0-1)

Firenze, Artemio Franchi Stadion, 20 367 néző, jv.: Daniel Schlager

Fiorentina: Terraciano - Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) - Bonaventura (Ikone, 79.), López (Arthur Melo, 60.), Mandragora (Barak, 60.) - González, Beltrán, Sottil (Kouame, 60.).

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez - Ben Romdhane (Owusu, 67.), Sigér - Marquinhos (Civic, 82.), Abu Fani (Besic, 67.), Zachariassen (Abena, 88.) - Varga B. (Pesic, 82.).

Gólszerzők: Barak (67.), Ikone (93.), illetve Varga B. (25.), Cissé (51.)

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek