Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A fél világ izgul a katalánokért – Kizárhatják a BL-ből a Barcelonát

10perc.hu
2023. 09. 29.
A fél világ izgul a katalánokért – Kizárhatják a BL-ből a Barcelonát

Vesztegetés gyanújával vádat emeltek a klub ellen a játékvezetői bizottság alelnökének történt kifizetések miatt.

Márciusban robbant a bomba, hogy a Barcelona 2016 és 2018 között 1,4 millió eurót utalt át a spanyol szövetség játékvezetői bizottságának alelnöke, José Maria Enriquez Negreira egyik cégének – írta az Origo. Az érintettek nem tagadták, hogy az átutalások megtörténtek, de a gránátvörös-kékek azzal védekeztek, hogy tanácsadásért fizettek hét-nyolc millió eurót a vállalatnak.

Most a spanyol El Debate arról számolt be, hogy a bíróság vesztegetés gyanújával vádat emelt a Barcelona ellen, valamint Enríquez Negreirának, a fiának, Javier Enríquez Romerónak, illetve a katalán együtes korábbi elnökeinek, Sandro Rossellnek és Josep Maria Bartomeunak is bíróság elé kell állnia.

Amennyiben elmarasztaló ítélet születik, úgy a katalán klubnak minden bizonnyal súlyos árat kell fizetnie, az egyik lehetséges büntetés, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kizárja a csapatot az európai kupasorozatokból, emellett a klubot a spanyol bajnokságból való kizárás is fenyegeti és komoly pénzbüntetéssel is sújthatják.

Főkép forrása:
DPPI Media

További cikkek