Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Konferencia-liga: újabb Fradi-henger, ezt most a szerb Cukaricki bánta

10perc.hu
2023. 09. 21.
Konferencia-liga: újabb Fradi-henger, ezt most a szerb Cukaricki bánta

A Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-es hazai győzelemmel rajtolt a szerb Cukaricki ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének nyitófordulójában.

A ferencvárosi szurkolók olyan élőképpel fogadták kedvenceiket, hogy zöld-fekete alapon fehér betűkkel a "FRADI" felirat volt kiolvasható a lelátón, hozzá pedig azt az üzenetet függesztették ki: "előre a kupatavaszért!"

Nos, a magyar bajnok megtette az első lépéseket, ugyanis az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, sokkal többet birtokolta a labdát, de az ellenfél stabil védekezése miatt eleinte ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Aztán jött egy rövidzárlat a védelemben, és a vendégek Djordje Ivanovic pontos lövésével vezetést szereztek a 26. percben.

A szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a szünet előtt fordítottak Varga Barnabás 11-esével és a ghánai Kwabwena Owusu gyönyörű lövésével. A végeredményt a csereként beálló szerb Aleksandar Pesic állította be a 79. percben.


Varga Barnabás biztosan értékesítette a büntetőt    Fotó: Illyés Tibor


Dejan Stankovic vezetőedző rendkívül elégedett volt a Ferencváros játékosainak hozzáállásával a Cukaricki ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen. „Leginkább a hozzáállásnak örülök, mert ez a legfontosabb a jó eredmények eléréséhez. Kifejezetten jól játszottunk" - mondta a szerb tréner, aki fenomenálisnak nevezte a hangulatot az első hazai találkozóján.

„Nagy volt a nyomás, de amikor hátrányba kerültünk, akkor sem a csapat, sem a szurkolók nem álltak le, így együtt sikerült fordítanunk" – fogalmazott a játékosként Bajnokok Ligája-győztes szakember. A videobíróról kijelentette – miután elvette a Ferencváros egy-egy gólját és büntetőjét –, ő már megszokta a VAR-t, ezért nem izgult a döntések előtt, mert 99 százalékban ilyenkor jó ítélet születik.

„Nagyon örültem Pesic góljának, mert sérülés miatt sokat kihagyott. De Varga Barnabás is remekül futballozott. Mindkettőjükre számítok a jövőben is" - mondta középcsatárairól Stankovic azt követően, hogy a szerb és a magyar támadó is eredményes volt.


Dejan Stankovic vezetőedző rendkívül elégedett volt a Ferencváros játékosainak hozzáállásával      Fotó: MTI/Illyés Tibor


A magyar bajnok két hét múlva az idén döntős és az F csoportban a belga Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoló olasz Fiorentina vendége lesz a második körben. A négyes első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a második pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a 16 közé kerülésért.


Konferencia-liga, F csoport, 1. forduló

Ferencváros-Cukaricki (szerb) 3-1 (2-1)

Groupama Aréna, 17 859 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, Cissé, Ramirez - Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) - Marquinhos, Zachariassen, Owusu (Lisztes, 74.) - Varga B. (Pesic, 67.)

Cukaricki: Samurovic - Stevanovic (Rogan, 88.), Subotic, Vranjes - Tosic, Nikcevic (Jankovic, a szünetben), Sissoko, Docic (Stankovic, 64.), Kovac (Miladinovic, a szünetben) - Adetunji (Cvetkovic, 78.), Ivanovic

Gólszerzők: Varga B. (44.), Owusu (45+7.), Pesic (79.), illetve Ivanovic (26.)

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek