Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ez kemény lesz! Jön az újabb 24 órás megpróbáltatás a magyar motoroscsillag számára

10perc.hu
2023. 09. 15.
Ez kemény lesz! Jön az újabb 24 órás megpróbáltatás a magyar motoroscsillag számára

Ezen a hétvégén rendezik meg az Endurance világbajnokság 2023-as szezonjának utolsó 24 órás viadalát a franciaországi Le Castellet-ben, és Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is a Maco Racing pilótájaként vág neki a versenynek.

A H-Moto Team versenyzője, a 22 éves Kovács Bálint a Maco Racing Team versenyzőjeként újfent ott lesz a Superbike mezőnyben az idei Endurance-világbajnokság utolsó 24 órás viadalán. Kovács Bálint – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – nagyon várja már a 101. Bol dOrt, és bízik abban, hogy ezúttal egy sima, technikai gondoktól mentes versenyt futhat majd.

Maga a verseny szeptember 16-án délután három órakor indul, és szeptember 17-én, 15 órakor ért véget. Bálint és két csapattársa, a francia Enzo Boulom – tavaly is már együtt érték el a fantasztikus 6. helyet – és a horvát Martin Vugrinec nemcsak a pontszerzésben, hanem egy 2022-es eredményhez hasonló helyezésben reménykedik. 

„A tavalyi verseny fantasztikusan sikerült itt, ráadásul akkor beugró voltam a Maco Racing csapatánál. Korábban is jól szerepelt ezen a viadalon a Maco, igaz, idén bőven akadtak gondjaink. Most nagyon szeretnénk megmutatni, mennyi potenciál van bennünk. A tempónk eddig is jó volt, de Le Mans-ban és Spa-ban is becsúsztak hibák. Most készen állunk, a teszten sikerült megtalálni a Yamaha legjobbnak vélt beállításait. Nem a kvalifikációs eredmény, hanem a versenytempónk hozhat sikert ezen a hétvégén, a rajthely nem annyira fontos egy huszonnégy órás futamon ” – fogalmazott Kovács Bálint.

Főkép forrása:
H-Moto Team

Hirdetés

További cikkek