Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sallai Roland: „Aki felveszi a címeres mezt, annak nincsen barátságos mérkőzés”

10perc.hu
2023. 09. 11.
Sallai Roland: „Aki felveszi a címeres mezt, annak nincsen barátságos mérkőzés”

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a cseh csapattal több mint 50 ezer szurkoló előtt.

A magyar labdarúgó-válogatottban gólt szerző Sallai Roland egyáltalán nem lepődött meg a csehek keményebb belépőin, mivel mindkét csapat győzelemért lépett pályára vasárnap az 1-1-re végződött felkészülési találkozón a Puskás Arénában.

„Egyik meccset sem vesszük félvállról, aki felveszi a címeres mezt, annak nincsen barátságos mérkőzés. A hazánkért küzdünk, harcolunk, így minden egyes gólért meg kell szenvednünk" - mondta Sallai Roland, majd megjegyezte, hogy több hiba is csúszott a magyarok játékába. "Ez talán annak tulajdonítható, hogy rengeteget kivett belőlünk a szerbek elleni mérkőzés. Játszottunk egy döntetlent és ennek örülünk, de nem vagyunk teljesen boldogok".


Sallai Roland egyáltalán nem lepődött meg a csehek keményebb belépőin    Fotó: MTI/Hegedüs Róbert 


A Freiburg csatára az újságírók érdeklődésére megerősítette, hogy visszautasított egy komoly szaúdi ajánlatot a karrierje érdekében, de mélyebben nem kívánt belemerülni a témába. Sallai a vegyes zónában kiemelte, a csapatban nincs helye egyénieskedésnek.

Marco Rossi szövetségi kapitány megindítónak nevezte, hogy több mint 50 ezer szurkoló ment ki vasárnap a magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésére, amelyen többször is a nevét skandálták.

„A ma esti mérkőzés bizonyította, hogy amikor válogatottak játszanak egymással, akkor nincsenek barátságos meccsek. Voltak belemenések, durvaságok, mert mindenki meg akarta nyerni ezt a kiegyensúlyozott mérkőzést. Azt hiszem, nekünk voltak egyértelműbb lehetőségeink, de ezúttal rosszabb volt a helyzetkihasználásunk, mint három napja Szerbiában" - értékelt az olasz szakvezető.


Marco Rossi szövetségi kapitány megindítónak nevezte, hogy több mint 50 ezer szurkoló ment ki  a magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésére    Fotó: MTI/Illyés Tibor 


Elárulta, hogy amikor a Honvéddal bajnokságot nyertek, akkor hasonló rigmusban skandálták a nevét, de ahogy mondta, erre sosem számít az ember. „Nagyon megindító, ezt csak megköszönni tudom. Azért kulcsoltam össze a kezem, mintha imádkoznék, mert részemről ez a köszönet jele" - mondta kissé elcsukló hangon Rossi arra reagálva, hogy a publikum egyik fele gyakran kiabálta a keresztnevét, míg a túloldal a vezetéknevével "válaszolt".

A magyar válogatott immár nyolc találkozó óta veretlen, így esélye van, hogy 1976 után ismét vereség nélkül zárjon egy naptári esztendőt. A magyarok legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek