Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes vb: Kós Hubert az aranyember!

10perc.hu
2023. 07. 28.
Vizes vb: Kós Hubert az aranyember!

 A 20 esztendős magyar versenyző országos csúccsal aranyérmes 200 méter háton.

Úgy tűnik, igaz a mondás, miszerint nincsen vizes világbajnokság magyar arany nélkül. Sokan tartották titkos favoritnak Kós Hubertet, aki aztán bearanyozta a napunkat. Ugyanis a 20 esztendős magyar versenyző országos csúccsal aranyérmet nyert 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján.

Kós Hubert 1:54.14 perces országos csúccsal csapott célba, Bernek Péter 2017-es 1:55.58-as rekordját adta át a múltnak. „Szerintem ez a Bob Bowman-hatás, ennyire egyszerű a dolog. Fél éve edzem vele Arizonában, nagyon jó csoportunk van, nagyon érti a munkáját, fantasztikus vele dolgozni" – értékelt a helyi műsorközlőnek Kós Hubert.

A szám másik magyar döntőse, Kovács Benedek 1:55.85-ös egyéni csúccsal az ötödik lett. A pályafutása első világbajnoki címét szerző Kós a magyar küldöttség első érmét nyerte a medencés úszóversenyek során. Sőt, Kós sikerének köszönhetően nem szakad meg a sorozat, a magyarok az eddigi összes világbajnokságon szereztek legalább egy érmet, 2009 óta ráadásul minimum egy aranyat is nyertek.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek