Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes-vb: bemelegítettek pólósaink – mind a női, mind a férfi válogatott veretlenül negyeddöntős

10perc.hu
2023. 07. 21.
Vizes-vb: bemelegítettek pólósaink – mind a női, mind a férfi válogatott veretlenül negyeddöntős

A legjobb nyolc között a férfiak vélhetően az amerikaiakkal, míg a nők jó eséllyel az Európa-bajnok spanyolok ellen játszanak majd.

A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 23-5-ös győzelmet aratott az új-zélandi csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel, közvetlenül a nyolc közé jutott. A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára, akárcsak a férfiaknál.

Bíró Attila együttesének így lesz egy extra pihenő napja, legközelebb csak hétfőn kell medencébe ugrania, jó eséllyel az Európa-bajnok spanyolok ellen. "Szerintem meg fogjuk találni azokat a gyengébb pontjaikat, amelyek nekünk fekszenek, erre készülünk a következő két napban" - jelentette ki Bíró Attila szövetségi kapitány.


A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 23-5-ös győzelmet aratott az új-zélandi csapat felett      Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


A már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztos, 21-13-as győzelmet aratott az argentin csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket. Az együttesre most négy nap pihenő vár, legközelebb a keddi negyeddöntőben lesz érdekelt.

Varga Zsolt szövetségi kapitány elmondta, jó dolog, hogy a játékosok is érezték, hogy mik voltak eddig a hiányosságok, így a soron következő találkozókra koncentráltabbak lesznek. A kaptány elárulta, a negyeddöntőig hátralevő időszakban – ahol az amerikaiakkal kerülhet szembe a pólóválogatott – szeretne a lehető legerősebb csapatokkal, az olasz vagy a spanyol együttessel készülni.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek