Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nemcsak szégyen, anyagi csőd is! Legalább 4 milliárdot bukott a Fradi a BL-fiaskóval

10perc.hu
2023. 07. 21.
Nemcsak szégyen, anyagi csőd is! Legalább 4 milliárdot bukott a Fradi a BL-fiaskóval

Ott van a rengeteg játékos bére, amit szerződéseik alapján nem lehet csökkenteni, rossz teljesítmény esetén sem.

Nemrég még BL csoportkörös álmokat szövögetett a Ferencváros, azóta viszont az FTC kiesett a félprofi feröeri csapattól elszenvedett csúfos vereség miatt. "Négy milliárd forintos hiány keletkezett a Ferencváros BL-veresége miatt a klub költségvetésében" – árulta el az ATV híradónak Muszbek Mihály sportközgazdász. A szakember szerint a sportpolitika Magyarországon rossz úton jár azzal, hogy közpénzzel tesz sikeressé egy-két kiemelt klubot és sportágat.

A klub hivatalos felületein biztosra vették a továbbjutást, ezek után következett a kiábrándító vereség, amely az orosz tréner állásába került. A sportközgazdász elmondta, a feröeri csapat értéke a Fradi huszonötöde, szerinte a közpénzekkel kitömött Ferencváros idénre elpuhult.

,,A helyes út az lenne, hogy visszatérni fokozatosan a piaci kategóriákra, vagyis a csapatok a lehető legkevesebb, elsősorban az infrastruktúra fenntartásához kapcsolódó közpénzt kapjanak és az összes többit pedig a piacról" – fogalmazott Muszbek Mihály.

A szakember kiemelte, a vereséggel négy milliárd forint esett ki a klub költségvetéséből. Ezzel szemben ott van a rengeteg játékos bére, amit szerződéseik alapján nem lehet csökkenteni, rossz teljesítmény esetén sem.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek