Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL-selejtező: ennél nincs lejjebb – a csoportkörről ábrándozó Ferencvárost lealázta a feröeri Klaksvík

10perc.hu
2023. 07. 19.
BL-selejtező: ennél nincs lejjebb – a csoportkörről ábrándozó Ferencvárost lealázta a feröeri Klaksvík

A Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának visszavágóján, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

Ha van a szégyennek fokozata, akkor ma este a Ferencváros elérte a lehető legnagyobb fokát. Az a csapat, amelyik BL-csoportkörről ábrándozik, eurótízmilliókat költ el játékosokra, amelyik egy nappal a feröeri Klaksvík elleni visszavágó előtt azt posztolja, hogy a svéd bajnokkal játszik majd, mert a Fradi az biztosan ott lesz a BL-selejtező második fordulójában. Nos, a svédek ott vannak…

Sajnos most napokig Sztanyiszlav Csercseszov hitehagyott együttesén röhög a világ, melyet a félprofi feröeriek egy félidő alatt aláztak porig. Rúgtak büntetőből, labdaszerzés után majd egy hatalmas potyából hármat, amivel le is rendezték a meccset s a továbbjutás kérdését. Miközben a Fradi a 70. perc körül találta el először az ellenfél kapuját.

Most a zöld-fehér szurkolók is átérezhették azt a szégyent, amit anno az újpestiek a Vaduz ellen. Ráadásul ezzel a szégyennel még az Európa-ligás szereplés is semmivé vált. Az FTC a kudarcával átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik.

A két gárda tavaly az Európa-ligában találkozott a csoportkörbe jutásért, akkor a Ferencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára. Hogy most mi lesz, arra a mostani meccs után senki sem tudja a választ. Mint ahogy arra sem, vajon Csercseszov mester miért érzi szinte sértésnek az őt kérdező riporter érdeklődéséről, vajon mikor adja be a lemondását. Mondjuk azért, mert feröeri klub most először vert meg és búcsúztatott magyar csapatot európai kupasorozatban.


Traoré hatalmasat hibázott a második gól előtt    Fotó: MTI/Illyés Tibor



Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Ferencvárosi TC-KÍ Klaksvík (feröeri) 0-3 (0-3)

Groupama Aréna, 18 187 néző, v.: David Smajc (szlovén)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos, 74.) - Baráth (Ben Romdhane, a szünetben), Abu Fani, Gojak (Makreckis, a szünetben) - Traore (Owusu, 57.), Varga, Zachariassen (Lisztes, 57.).

KÍ Klaksvík: Johansson - Petersen, Faero, Forren - Danielsen, Andreasen, Pavlovic (Hansson, a szünetben), Joensen (Da Silva, 73.) - Fredriksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Ahmed, 93.).

Gólszerzők: Fredriksberg (8., 32., előbbit 11-esből), Kassi (45+1.)

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek