Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hosszú Katinka nekiment a magyar sportvezetésnek

10perc.hu
2023. 06. 28.
Hosszú Katinka nekiment a magyar sportvezetésnek

Nem indíthat akadémiát, és úgy véli, hogy sajnálatos módon a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket.

A háromszoros olimpiai bajnok nyílt levelet adott ki, miután nem indíthat akadémiát. Hosszú Katinka nagyon csalódott, ám azt megjegyezte, hogy az Iron Swimben továbbra is szeretettel várják azokat, akiknek a legfontosabb, hogy a képzés a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartsa szem előtt – számolt be az ATV.

Az úszónő azzal kezdte a bejegyzést, hogy elkészült az Úszóakadémia akkreditációs anyaga, mely több mint egy év rengeteg munkáját és szaktudását tartalmazza. Katinka megköszönte a magyar és a külföldi szakembereknek, hogy megosztották vele a tudásukat, valamint köszönetet mondott a magyar úszósport tagszervezeteinek is.

"Sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését” – írta közösségi oldalán Hosszú Katinka.


Nem indíthat akadémiát a háromszoros olimpiai bajnok    Fotó: Facebook/Katinka Hosszú


Véleménye szerint ez a fajta mentalitás az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk. Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert nem tudja támogatni. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.

A háromszoros olimpiai bajnok a bejegyzés végén megjegyezte azt is, hogy csakis ilyen értékekre alapuló rendszerben tudja saját megszületendő gyermekét is elképzelni. “Őseink múltja, kudarca nem a mi felelősségünk, de a magunk és gyermekeink jövőjét építeni, ha kell küzdeni érte, kötelességünk” – zárta a bejegyzését Hosszú Katinka.

Főkép forrása:
Facebook/Katinka Hosszú

További cikkek