Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kilenc magyar arannyal zárult a budapesti kick-box világkupa



2023. 06. 19.
Kilenc magyar arannyal zárult a budapesti kick-box világkupa



Az éremtáblázaton az országok között összességében Magyarország végzett az élen, a klubok versenyében pedig a Halker-Király Team második lett.

Kilenc első, 13 második és 21 harmadik helyet szereztek a magyarok a felnőtt versenyszámokban a BOK Sportcsarnokban megrendezett 28. Magyar Kick-box Világkupán.

Kiemelkedett Szmolek Emánuel teljesítménye, aki két szakágban is győzni tudott. Az indulók tekintetében rekordot hozó világversenyen a nemzetek között Magyarország zárt az élen, megelőzve Ukrajnát és az Egyesült Királyságot.

Az eredmény azért is különösen értékes, mert élversenyzőink egy része hiányzott. Kilenc magyar kvalifikálta magát ugyanis a héten kezdődő Európa Játékokra, amelynek programján először szerepel a kick-box, és az ottani sporttörténelmi szereplés érdekében közülük többen is részben vagy egészében kihagyták a hazai világkupát.

A korábbi világ- és Európa-bajnok Szmolek Emánuel viszont ott volt a küzdők között vasárnap: light-contactban és kick-lightban is indult, és mindkét szabályrendszer 84 kg-os súlycsoportjában legyőzhetetlennek bizonyult, így két alkalommal is felállhatott a dobogó tetejére.

A szintén vb- és Eb-győztes Mezei Nikolett is nyert egy aranyérmet, miután a 65 kilós kick-lightos hölgyek között osztrák, lengyel és horvát riválisa ellen is az ő kezét emelték a magasba.

A ringesek között a felnőtteknél a tavalyi Világjátékokon is indult Pálfi Viktória szerepelt a legjobban, aki a K1-ben a négy közé jutásért lengyel, majd a döntőbe kerülésért finn ellenfelét is legyőzte. A fiatal versenyző a fináléban azonban nem bírt a korábbi világbajnok izraeli Sachkovval, és ezüstérmes lett.

A világkupán pénteken férfi pointfighting és női light-contact csapatunk diadalmaskodott. Szombaton a pointfightingos Cselovszki Patrik lett vk-győztes, formagyakorlatban pedig Kotvics-Varga Máté, Schersing András és a magyar vegyes csapat érdemelt ki aranyat.

Főkép forrása:
Tóth Péter

További cikkek