Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Endurance-vb: szívesen megismételné tavalyi 5. helyét Spában Kovács Bálint

10perc.hu
2023. 06. 15.
Endurance-vb: szívesen megismételné tavalyi 5. helyét Spában Kovács Bálint

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint újra nagy fába vágja a fejszéjét a hétvégén: a legendás belga aszfaltcsíkon, Spa-Francorchampsban hatodik 24 órás vb-futamán áll rajhoz a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként.

Idei második vb-futamára készül a legendás belga aszfaltcsíkon, Spa-Francorchampsban Kovács Bálint, aki 2023-as  Endurance-világbajnokságon a Maco Racing Team állandó versenyzőjeként az EWC valamennyi európai futamán rajthoz áll a Superbike kategóriában.

Bálint az elmúlt időszakban szinte állandóan motoron ült – Le Mans után a német IDM-ben és az Alpok Adria Bajnokságban állt rajthoz –, így a felkészültségével és a fizikai állóképességével biztosan nem lesz probléma. Legutóbb Le Mans-ban a 13. helyen értek célba – rengeteg technikai gond merült fel a Yamahával –, ami azt jelentette, hogy 8 vb-ponttal kezdte meg a csapat a szezont.


Spa-Francorchampsban hatodik 24 órás vb-futamán áll rajhoz a 21 éves motoros      Fotó: H-Moto Team/Izsó Krisztián


„Nagyon várom már az újabb 24 órás verseny kihívásait. Egyik kedvenc helyszínem volt tavaly Spa, ami egy  igazán különleges pálya. Az ott elért ötödik hely nagyon kimagasló teljesítmény volt tavaly, jó lenne, ha elérnék valami hasonlót idén is. Ha kitartó és kiegyensúlyozott a csapat, akkor sikerülhet. A csapatban annyi változás lesz, hogy Anthony West helyett Martin Vugrinec lesz a harmadik versenyző mellettem és a Le Mans-ban megsérült, de mostanra felépült Enzo Boulom mellett. Gyors pilóta, de az Endurance világába még csak most csöppen bele. Azon lesz a csapat és én is, hogy minél jobb csapatmunkával egy jó légkört teremtsünk a hétvégén, ami elég lehet egy jó eredményre” – fogalmazott Kovács Bálint, aki legutóbb Le Mans-ban összesen 229 kört teljesített.

Főkép forrása:
H-Moto Team/Izsó Krisztián

További cikkek