Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Komoly büntetést kaphat Szoboszlai Dominik, mert engedély nélkül nyilatkozott az Indexnek

10perc.hu
2023. 06. 01.
Komoly büntetést kaphat Szoboszlai Dominik, mert engedély nélkül nyilatkozott az Indexnek

Nem ez az első eset a Bundesligában, hogy egy előre nem egyeztetett interjú miatt bajba kerül egy magyar – emlékezzünk csak Petry Zsolt esetére.

Szoboszlai Dominikot berendelte egy elbeszélgetésre a Lipcse sportigazgatója és vezetőedzője, miután a magyar focista engedély nélkül adott interjút az Indexnek. Az interjúban többek között arról beszélt, hogy nem akar tizenöt év múlva úgy visszatekinteni a karrierjére, hogy nem hozta ki belőle a legtöbbet. Jelenleg ugyan egy jó csapatban játszik, viszont lehetősége lenne továbblépni egy top 5-ös európai klub irányába is.

A Kicker című német lap korábban arról írt, Szoboszlai komoly pénzbüntetést kaphat az engedély nélküli interjúért. Az ügy azért sem jött jókor a Lipcsének, mert a csapat szombaton játssza a Német Kupa döntőjét Berlinben az Eintracht Frankfurt ellen.

Szoboszlai szerződése 2026-ig él a Lipcsénél, kivásárlási ára 70 millió euró. A magyar játékost régóta figyeli az angol Newcastle United, mely szaúdi szponzorpénzekkel felpumpálva negyedik lett idén a Premier League-ben, így jövőre már a Bajnokok Ligájában játszhat – írta a 444.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Bundesligában dolgozó magyarok nehéz helyzetbe kerülnek a nyilatkozataik miatt. Petry Zsoltot, a Hertha kapusedzőjét 2021-ben rúgta ki a berlini klub, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában Petry többek között azt mondta, hogy a bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása.

Főkép forrása:
DPPI Media/Jürgen Fromme

További cikkek