Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: a szurkolók már összecsaptak Zuglóban

10perc.hu
2023. 05. 31.
Európa-liga: a szurkolók már összecsaptak Zuglóban

A trófea mellett a BL-indulás a tét az Európa-liga budapesti döntőjében az AS Roma és a Sevilla számára, az ultrák bunyója döntetlen lett.

Az AS Roma és a Sevilla számára nem csak a trófea elhódítása lesz a tét a labdarúgó Európa-liga ma esti döntőjében a Puskás Arénában, mivel a győztes helyet kap a Bajnokok Ligája főtábláján. Az olasz együttes hatodik, míg a spanyol a 11. helyen áll hazája bajnokságában, így a BL-szereplésre egyiknek sincs esélye az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, mert ahhoz az első négy között kellett volna végezni.

Ráadásul az andalúziai gárda a következő idényben egyáltalán nem szerepelhet nemzetközi sorozatban, ha vereséget szenved a magyar fővárosban. Ugyanakkor a római együttes számára ismét az Európa-liga, vagy rosszabb esetben a Konferencia-liga maradna.


A Sevilla ultráira régóta vadásznak már a lengyel hulligánok     Fotó: Twitter


Talán emiatt is érkeztek feszülten Budapestre a két csapat szurkolói, hiszen már délután egymásnak estek a magyar fővárosban, kiegészítve a spanyolokra vadászó lengyel hulligánokkal. A verekedés az Egressy úton történt, és a mérkőzés miatt elrendelt fokozott ellenőrzés miatt perceken belül a helyszínre érkező rendőrök eddig hét embert állítottak elő.


A verekedés során hárman sérültek meg, közülük a mentők további ellátásra egy olasz és egy spanyol állampolgárt vittek kórházba - olvasható a police.hu-n. A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás az előállított spanyol, olasz és lengyel állampolgárokkal szemben.

Főkép forrása:
Twitter/Mirror

További cikkek